Profi ökölvívás: Jones és Hopkins 86 év tapasztalatát viszi a ringbe

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.02. 15:49
Csaknem tizenhét évvel első összecsapásuk után találkozik ismét a szorítóban a profi boksz két amerikai exvilágbajnoka, a 41 éves Roy Jones Jr. és a 45 esztendős Bernard Hopkins.

A magyar idő szerint vasárnap hajnali félnehézsúlyú csatára Las Vegasban kerül sor, s a „veterántalálkozón" Hopkins visszavághat az 1993 májusában, Washingtonban, az IBF szervezet középsúlyú világbajnoki övéért rendezett meccsen egyhangú pontozással elszenvedett vereségért.

„Ez személyes ügy. Jones 1993 után nem akart velem újra harcolni, mivel én egyre jobb lettem, ő viszont nem. Én segítettem neki felépíteni a bokszolói karrierjét,, amelyet most ugyancsak én fogok lezárni is" – „hangolt" a mérkőzésre a maga módján Hopkins.

Jones, akinek profi mérlegét 54 győzelem és 6 vereség alkotja, az utolsó tíz fellépéséből ötöt elveszített, hármat ráadásul kiütéssel. Ugyanakkor Hopkins az előző két ringszereplésén egyaránt diadalmaskodott; ő az eddigi 56 meccséből ötvenet vívott meg sikerrel, s egy döntetlen mellett ötször kapott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik