Profi ökölvívás: elbukta első világbajnoki címvédését a japán Kameda

Vágólapra másolva!
2010.03.27. 16:12
Némi meglepetésre elbukta első címvédő mérkőzését a WBC légsúlyú világbajnoka, Kameda Koki.

A hazájában óriási népszerűségnek örvendő 23 éves Kameda első ízben tette kockára a tavaly novemberben megszerzett címét a hozzá hasonlóan fordított alapállású korábbi világbajnok thai Pongsaklek Wonjongkam ellen a szombati tokiói profigála főmérkőzésén.

Az összecsapás nagy taktikai harcot és kiélezett küzdelmet hozott: a rutinos és kiváló alapokkal rendelkező kihívó agresszív stratégiát választva végig támadott, míg a címvédő nem túl markáns magassági fölényére alapozva másodszándékú kontraakciókkal próbált előnyt kovácsolni, miközben láthatóan kínosan ügyelt arra, hogy távol tartsa magától veszélyes riválisát.

Kameda szeme az 5. menetben megsérült egy összefejelés következtében, és a sebesüléstől kissé megzavarodó japánt megpróbálta lerohanni Wonjongkam, de nem tudta idő előtt lezárni a küzdelmet.

Az ide-oda hullámzó mérkőzés 12 menetet követően végül többségi döntéssel (114–114, 116–112, 115–112) a 32 éves Wonjongkam javára dőlt el, aki ezzel az értékes sikerrel hosszú idő után újra teljes jogú világbajnoknak vallhatja magát, míg Kameda profi karrierje első vereségét könyvelhette el 22 győzelmet követően.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik