Profi boksz: Uszik egyhangú pontozással megverte Chisorát

profiboksz.hu profiboksz.huprofiboksz.hu profiboksz.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.01. 07:36
null
Olekszandr Uszik megőrizte veretlenségét (Fotó: Getty Images, archív)
Olekszandr Uszik egyhangú pontozással (115–113, 115–113, 117–112) legyőzte a brit Dereck Chisorát a Bokszvilágszervezet (WBO) interkontinentális övéért rendezett nehézsúlyú mérkőzésen.


A szombat éjszakai londoni – természetesen zárt kapus – gálán vívta második nehézsúlyú mérkőzését a volt vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok Olekszandr Uszik, az ukrán fenomén riválisa a veszélyes brit veterán Dereck Chisora volt.

A 12 menetesre kiírt ütközetet – amelynek nem mellesleg a Chisora birtokában lévő WBO interkontinentális öv is a tétje volt – kifejezetten aktívan és agresszívan kezdte Chisora, aki igyekezett fizikai fölényét kihasználva megtörni a szemmel láthatóan több mérettel kisebb Uszikot. A nyitó percekben emiatt több kellemetlen pillanatot is átélt a hátrálni kénytelen ukrán bokszoló, azonban ahogy fáradni, lassulni kezdett Chisora, Uszik úgy találta meg a megfelelő ritmust, és egyre gyakrabban, tisztábban kontrázta meg riválisát.

A mérkőzés közepén Uszik több alkalommal is zavarba hozta látványos találatokkal Chisorát, és ekkor úgy tűnt, akár az idő előtti sikerre is van esélye a korábbi cirkálósúlyú királynak. A kritikusabb perceket azonban túlélte Chisora, némileg magára is talált, de megfordítani már nem tudta a találkozót, így a 33 éves Uszik szoros, egyhangú pontozásos győzelemmel (115–113, 115–113, 117–112) zárta az estét, ezzel nemcsak a WBO címét gyűjtötte be, hanem megőrizte veretlenségét, és közel került egy nehézsúlyú világbajnoki ütközethez is.

A MÉRKŐZÉS HOSSZABB ÖSSZEFOGLALÓJA

Nem sokkal az ütközet után a két bunyós közösen vacsorázott meg.


www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik