Profi boksz: Shane Mosley győzelemmel tért vissza

Vágólapra másolva!
2013.05.19. 10:26
null
Mosley nagyjából az ötödik menet környékén érzett rá a bunyóra (Fotó: Action Images, archív)
A mexikói Cancún adott otthont a WBC nezetközi váltósúlyú övéért kiírt Shane Mosley–Pablo César Cano mérkőzésnek. A nagyon szoros találkozó végén a pontozók kezébe került a döntés, s ők egyhangúlag 115:113 arányban Sugar Shane Mosleyt látták jobbnak, aki így több mint négy év után tudott mérkőzést nyerni.

 

A mérkőzést a hazai versenyző kezdte jobban, remek testütésekkel operált, amire eleinte nem volt ellenszere az amerikainak. Mosley nagyjából az ötödik menet környékén érzett rá a bunyóra, és a korábban már védjegyévé vált hatalmas jobbcsapottakkal kezdte átvenni az irányítást. A hetedik-nyolcadik menet ismét Cano pillanatait hozta el, a kilencedik menetben ráadásul Mosleyn át is futott egy ütés. Ezután Mosley sarka – konkrétan az édesapja – arra kérte a bunyóst, hogy emeljen a fordulatszámon, ugyanis enélkül el fogja bukni a találkozót. Ennek hatására az amerikai a meccs utolsó negyedére felpörgött, és nyomás alá helyezte ellenfelét, aki számára már nem volt visszaút, és pontozással kikapott.

Az Egyesült Államokban, Atlantic Cityben rendezték a hétvége egyik legfontosabb mérkőzését Lamont Peterson és Lucas Matthysse között. Az első menet még kiegyenlített küzdelmet hozott, azonban a második felvonásban az argentin versenyző padlóra küldte riválisát. A harmadik menetre óriási elánnal érkezett Matthysse, aki rögtön padlóra is került – egy hatalmas lendülettel eldobott ütéstől –, de az esetet csúszásnak minősítették.

Ezután Matthysse egy nagyon jó kombináció végén tarkógyanús ütést helyezett el ellenfelén – a mérkőzés során nem először – és Steve Smoger vezetőbíró figyelmeztette is. A találkozó ezután már nem tartott sokáig, ugyanis komoly ütésváltások következtek, és gyors egymásutánban Peterson kétszer is padlóra került. A második – a mérkőzésen összességében harmadik – padlózás után Smoger úgy döntött, hogy lelépteti az amerikai bunyóst, így Matthysse 3. menetes T.K.O.-val hozta a meccset. A tervek szerint Danny Garcia–Lucas Matthysse összecsapást rendeznek szeptemberben, amikor eldőlhet, ki a jelenlegi legjobb kisváltósúlyú ökölvívó.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik