Profi boksz: Povetkin nem tudja vállalni a januári meccset

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 15:23
null
Alekszandr Povetkin nem vállalja a januári összecsapást (Fotó: AFP)
A korábbi nehézsúlyú világelső Alekszandr Povetkin promótere bejelentette, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem tudják vállalni a jövő január 30-án esedékes, Dillian Whyte elleni visszavágót.

A két bunyós eredetileg november 21-én meccselt volna, ám az orosz bokszoló koronavírusos lett és kórházba is került, így a találkozó nem jöhetett létre. Az új időpontot a felek 2021. január 30-ra tűzték ki, ám Povetkint eléggé megviselte az elsősorban a légzőszerveket megtámadó betegség, és lassabban nyeri vissza a formáját, mint várták.

„Alekszandr a körülményekhez képest jól van, otthon pihen, de csak szépen fokozatosan tudja elkezdeni az edzéseket – mondta Andrej Rjabinszkij, Povetkin promotere. – A koronavírus igencsak megviselte a szervezetét. Miután a tesztek szerint már meggyógyult, számos orvosi vizsgálatot elvégeztettünk nála, amelyek kimutatták, hogy a gyógyuláshoz több időre és pihenésre lesz szüksége. A Whyte elleni mérkőzés időpontja tehát attól függ, mikorra tudja Alekszandr visszanyerni a formáját, és az orvosok mit engednek számára. Január 30. semmiképpen nem tartható, én inkább tavaszra, kora nyárra voksolnék.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik