Profi boksz: Pokoli küzdelem vár Donaire-re – Bedák Zsolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.07. 16:48
Bedák Zsolt alig több mint két hét múlva küzd meg a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki címéért. Az álmai mérkőzése előtt álló bokszoló a felkészüléséről és ellenfeléről beszélt.

Bedák Zsolt április 23-án a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben találkozik Nonito Donaire-rel, a WBO jelenlegi kispehelysúlyú világbajnokával. A mérkőzésre való felkészülés célegyenesébe ért magyar klasszis, a tétnek megfelelően készül az ütközetre.

„Nagyon jól állunk, már tényleg nincs sok hátra, úgyhogy hiába vagyok fáradt, a mérkőzés tétje, az álmom kézzelfogható közelsége mindig újabb erőt ad nekem az edzéseken – mondta az ereje teljében lévő Bedák, aki bizakodva várja az összecsapást. – Azt érzem, hogy már most nagyon erős vagyok, amit nagyon jó jelnek tartok. Én az edzéseken mindent megtettem, és a hátralevő időben is mindent meg fogok tenni a sikerért, úgyhogy akármekkora klasszis Nonito Donaire, pokoli küzdelem vár rá."

A magyar ökölvívó 26 eddigi profi mérkőzésén 25 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget. Igaz, azt eddigi egyetlen vb-címmeccsén, még 2010-ben, amikor a Puerto Ricó-i Wilfredo Vázquez a 10. menetben kiütötte őt a WBO kispehelysúlyú övéért rendezett találkozón. A 32 éves Bedáknak lehet, hogy ez az utolsó nagy lehetősége megnyerni a címet.

„Nincs további hat évem, április 23-án kell megmutatnom, ki is vagyok. Érettebb vagyok, megfontoltabb, mint Vazquez ellen. A legjobb pillanatban kaptam meg ezt a lehetőséget, amikor a kor és a tapasztalat egyensúlyba került."

A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, s már 39 profi meccsen van túl, 36 győzelem mellett csupán háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói César Juárez legyőzésével szerezte meg, s most Bedák ellen először teszi kockára.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik