Profi boksz: októberre tervezik a Joshua–Klicsko visszavágót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.16. 10:53
null
Joshua április 29-én legyőzte Klicskót (Fotó: AFP)
Októberben a cardiffi Millennium Stadionban ismét összemérheti erejét Anthony Joshua és Vladimir Klicsko, kérdés, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) mit szól mindehhez. A profi bokszvilágbajnoki címet április 29-én TKO-val elnyerő brit bunyósra ugyanis már egy kötelező kihívó is vár.

 

Április 29-én Anthony Joshua meglepetésre a 11. menetben TKO-val legyőzte Vladimir Klicskót, s 19. mérkőzésén a 19. győzelmét aratta. Ezzel megvédte az IBF világbajnoki címét, és megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is.

A felek a mérkőzés után a visszavágó lehetőségét ecsetelték, és úgy tűnik, a promóterek mindent el is követnek, hogy összehozzák ismét a csatát.

Joshua részéről Eddie Hearn úgy nyilatkozott, szerinte Klicsko szeretne visszavágót, a promóter az október 28-át ki is nézte már megfelelő időpontnak. A BBC szerint a cardiffi Millennium Stadion ideális helyszín lehetne, de Hearn egy dubaji, vagy amerikai, esetleg kínai lehetőségtől sem zárkózna el.

A walesi stadionban eddig három bokszcsata zajlott: 2006 júliusában a brit Matt Skelton egyhangú pontozással verte az amerikai Danny Williamst, 2007 áprilisában Joe Calzaghe kiütötte az amerikai Peter Manfredo Jr-t, 2007 novemberében pedig ugyancsak Calzaghe 50 ezer néző előtt legyőzte Mikkel Kesslert.

Az IBF közben Kubrat Pulev személyében megnevezte a kötelező kihívót is, ez azt jelenti, hogy a bolgárnak kellene bunyóznia legközelebb Joshuával.

„Hacsak Klicsko nem akarja a visszavágót, mi kiállunk a kötelező kihívó ellen. Más esetben meglátjuk, mit lép az IBF. De mi van, ha a Sauerland mindenképpen ragaszkodik a Joshua elleni meccshez? Akkor Joshuát megfoszthatják a címétől és Pulev Carlos Takammal meccselhet a betöltetlen trónért. Sauerland viszont ezt nem akarja, beszéltem vele többször, és úgy tűnik, meg tudunk egyezni. A Klicsko elleni visszavágóban gondolkodunk és biztos vagyok benne, hogy összejön ez a meccs” – idézte Hearnt a Profiboksz.hu szakportál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik