Profi boksz: Joshua kilenc kilóval nehezebb Usziknál

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.24. 17:49
null
Joshua és Uszik (Fotó: AFP)
A profi boksz három nagy szervezeténél nehézsúlyban világbajnoki címvédő Anthony Joshua (108.9 kg) csaknem kilenc kilóval nehezebbnek bizonyult a pénteki mérlegelésen kihívójánál, az ukrán Olekszandr Usziknál (100.4), akivel szombat este ütközik meg Londonban.

 

A WBA, az IBF és a WBO öveit őrző, 31 esztendős brit bokszoló, aki 109 kilósan lépett szorítóba legutóbbi, tavaly decemberi címmeccse alkalmával is, 24 győzelemmel – köztük 22 KO-val – és egy vereséggel a háta mögött várhatja az összecsapást a korábban egy kategóriával lejjebb, cirkálósúlyban világbajnok Uszik ellen. A csaknem nyolc centivel alacsonyabb, 34 éves ukrán eddigi mind a 18 mérkőzését megnyerte, 13-at kiütéssel.

A szombati csatát a Tottenham Hotspur futballstadionjában több mint 60 000 néző előtt vívják a felek, akik a londoni olimpián, 2012-ben az amatőrök között egyformán aranyérmesek voltak, Uszik a nehézsúlyúak súlycsoportjában, Joshua pedig szupernehézsúlyban.

A mérkőzést és a köré épülő gálát szombat este 19 órától élőben közvetíti a hazánkban is elérhető DAZN streaming szolgáltató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik