Profi boksz: Golovkin decemberben teszi kockára vb-övét

Vágólapra másolva!
2020.11.25. 11:16
null
A középsúlyú kiválóság több mint egy év után, a lengyel Kamil Szeremeta ellen lép szorítóba (Fotó: AFP)
December közepén lép ismét szorítóba Gennagyij Golovkin, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) középsúlyú világbajnoka.

 

A kazah sztár menedzsmentjének közlése szerint a 38 éves bokszoló december 18-án a lengyel Kamil Szeremeta ellen teszi kockára az IBF és az IBO övét. A mérkőzésre a floridai Hollywoodban kerül sor zárt kapuk mögött.

Golovkin több mint egy év után lép majd újra ringbe. Legutóbb tavaly októberben volt meccse a New York-i Madison Square Gardenben, ahol az ukrán Szerhij Derevjancsenko pontozásos legyőzésével szerezte meg a két vb-címet.

A súlycsoportoktól független ranglistákon is az élmezőnyben szereplő Golovkin 43. profi meccse előtt áll. Eddig 40 győzelem és egy döntetlen mellett egyetlen vereséget szenvedett csak. A kazah öklöző profi pályafutása során csupán a mexikói Saul Alvarezzel nem bírt, 2017-ben döntetlenre végeztek, majd egy évvel később riválisa többségi pontozással győzött.

A lengyel Szeremeta eddig még nem találkozott Golovkinhoz hasonló erejű ellenféllel, ennek ellenére nem lehet könnyű riválisnak nevezni, ugyanis 21 meccs után is hibátlan a mérlege a profiknál és korábban a középsúlyú Európa-bajnoki címet birtokolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik