Golovkin egy év után bokszol újra (Fotó: Getty Images)

A Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-övét is birtokló 39 éves kazah sztár legutóbb tavaly december 18-án, a floridai Hollywoodban mérkőzött, és simán verte a lengyel Kamil Szeremetát, akit a hetedik menetben leléptetett a mérkőzésvezető.

Golovkinnak vélhetőleg nem lesz könnyű dolga visszatérő meccsén, ellenfele ugyanis a 2012-es londoni olimpia középsúlyú bajnoka. Murata 2017-ben nyerte el először a WBA vb-címét, majd 2018 októberében ugyan elveszítette Rob Bryanttel szemben, de néhány hónappal később visszahódította tőle az övet.

Legutóbb 2019 végén védett címet Steven Butler kiütésével, azóta a pandémia miatt nem bokszolt, így neki még komolyabb kihagyás után kell helytállnia Szaitamában. A 35 éves öklöző 16 győzelmet és két vereséget számlál eddig a profik között.

A WBA szuper világbajnoki címét a japán bokszoló tulajdonképpen megörökölte, miután a mexikói Saúl Álvarez súlycsoportot váltott és nagyközépsúlyba ment fel.

A meccs esélyese egyértelműen az egy döntetlen és egy vereség mellett 41 győzelmet számláló Golovkin lesz. A kazah sztár eddig 21 alkalommal tudta megvédeni címét, amivel csúcstartó, megelőzve a 2016-ban visszavonult amerikai Bernard Hopkinst, aki 20 sikeres címvédéssel zárta le karrierjét.