Profi boksz: De La Hoya koronavírusos, egyelőre nem tér vissza

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 10:53
null
De La Hoya az oltás ellenére megfertőződött (Fotó: AFP)
Koronavírusos megbetegedés miatt kórházban ápolják a 48 éves Oscar De La Hoyát, aki profi ökölvívóként hat különböző súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig, és 13 év szünet után jövő szombaton tért volna vissza a ringbe.

Az amerikai De La Hoya a közösségi oldalán megjelent videóban elmondta, hogy már beoltották a koronavírus ellen és vigyázott magára, mégis megfertőződött, és alaposan legyengült, ezért került kórházba. Hozzátette, még az év vége előtt visszatér a ringbe.

Az egykori klasszis ökölvívó – aki az amatőrök között 1992-ben, Barcelonában könnyűsúlyban olimpiai bajnok volt – egy hét múlva Los Angelesben a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnokával, a brazil Vitor Belforttal csapott volna össze a profi boksz szabályai szerint. De La Hoya eddigi utolsó mérkőzését 2008 decemberében vívta, amikor kikapott a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaótól, szintén Las Vegasban.

A 44 éves Belfort, aki MMA-meccsei közül 26-ot megnyert, 14-et elveszített, 2018 óta nem vívott ketrecharcot, egyetlen korábbi profi bokszmérkőzésén kiütéssel diadalmaskodott. Ellenfele jövő szombaton De La Hoya helyett az 58 éves korábbi nehézsúlyú bajnok, Evander Holyfield lehet. Ő legutóbb 2011-ben vívott profi mérkőzést, amikor technikai KO-val legyőzte Brian Nielsent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik