Profi boksz: bombameglepetés – Sandor Martin legyőzte Mikey Garciát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.17. 12:21
Alighanem az év legnagyobb meglepetése született szombaton éjszaka a kaliforniai Fresnóban, ahol a korábbi pehely-, nagypehely-, könnyű-, és kisváltósúlyú világbajnok Mikey Garcia, valamint a nyilvánvalóan felhozó ellenfélnek szánt spanyol kisváltósúlyú Európa-bajnok, Sandor Martin feszült egymásnak, és utóbbi pontozásos győzelmet aratott.
embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd
embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

A 145 fontban (kisváltó- és váltósúly között) megrendezett találkozó toronymagas favoritja az amerikai Garcia volt, azonban az előzetesen esélytelennek tartott Martin élesebbnek bizonyult, mint a legutóbb tavaly februárban bokszoló 33 éves ellenfele.

A görcsös, lassú Garcia képtelen volt riválisa fölé nőni, így végül Martin többségi döntéssel, 95–95, 97–93, 97–93 arányú győzelmet aratott a profi pályafutása második vereségét elszenvedő amerikai öklöző felett.

A gála programjában még egy vaskos meglepetésnek is tanúi lehettek a nézők, miután a Puerto Ricó-i Jonathan González 12 menetben, megosztott pontozással (116–112, 112–116, 116–112) letaszította trónjáról a WBO kislégsúlyú világbajnokát, a mexikói Elwin Sotót.

profiboksz.hu/ N. T.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik