Álvarez egy ideig még úgy tűnik, hogy nem lép ringbe (Fotó: AFP)

A DAZN streaming szolgáltató és Saúl Álvarez 2018 októberében egy 11 mérkőzésre szóló, 365 millió dolláros szerződést kötött egymással, amivel akkor a mexikói számított a világ legjobban fizetett sportolójának. Ebből a tizenegy meccsből egyelőre mindössze hármat játszott le „Canelo”, így 2023-ig legalább további nyolc meccs vár rá.

Ebből a tervek szerint legalább kettőt még idén lejátszott volna, de a koronavírus-járvány keresztül húzta a számításokat. A pandémiára hivatkozva a DAZN le akarta felezni Álvarez átlagos meccspénzét – amibe nézők nélkül a mexikói a korábbi hírek szerint még bele is egyezett volna –, majd nem tudott dűlőre jutni a következő ellenfelét illetően.

A profi karrierje során 56 meccséből 53-at megnyerő 30 éves bokszoló peranyagában szerződésszegéssel, a szerződés nem megfelelő gondossággal való kezelésével és kölcsönös bizalmi helyzettel való visszaéléssel vádolja a közvetítő hálózatot és Oscar De La Hoyát, amiért annak ellenére sem tudott még visszatérni a ringbe, hogy ő már korábban jelezte edzési szándékát.

Ellenfél tehát egyelőre nincs, per azonban már igen. Úgy tűnik, hogy hosszú idő fog eltelni ameddig Álvarezt újra a ringbe lép.

www.profiboksz.hu