Pacquiaót pártja hivatalosan is bemutatta, mint jelöltjük az elnöki posztra(Fotó: AFP)

 

A közel félórás interjúban a jelenleg hazája szenátoraként ténykedő Pacquiao előbb azt jelentette be, hogy jövőre indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, majd amikor Gongaza kisasszony érdeklődött, hogy mi lesz így a bokszkarrierjével, ha megnyerné a választást a 43 éves klasszis rövid választ adott.

„Az ökölvívó-karrieremnek már vége. Nagyon hosszú ideje bokszolok már. A családom pedig már elég ideje mondja, hogy elég lesz már,itt az ideje befejezni. Eddig is csak azért folytattam, mert szenvedélyesen szeretem a bokszot. Úgyhogy mostantól csak az ökölvívók támogatásában veszek részt, hogy legyen újra egy bajnoka a Fülöp-szigeteknek” – fogalmazott Pacquiao.

Pacquiao 72 meccsen lépett profiként a szorítóba, 62 győzelem, 8 vereség és 2 döntetlen a mérlege – 62 sikeréből 39 alkalommal kiütéssel győzött. Amellett, hogy 8 különböző súlycsoportban is világbajnok lett 26 éven át tartó pályafutása során, az egyetlen, aki négy különböző évtizedben (1990, 2000, 2010, 2020) is világbajnoknak mondhatta magát. Legutóbbi vb-övét 2019-ben Keith Thurman ellen szerezte, 41 évesen, amivel a legidősebb profi váltósúlyú világbajnok lett egyben – ezt a címet vesztette el utolsó, 72. mérkőzésén, idén augusztus Yordenis Ugás ellen.

A Fülöp-szigeteken 2022. május 9-én tartják az elnökválasztást, eddig Pacquiaón kívül Panfilo Lacson – szintén szenátor a törvényhozásban – jelentette be indulási szándékát.

PACMAN BEJELENTÉSE (21:13-TÓL)