Ökölvívás: Pacquiao korábbi edzőpartnere az IBF új bajnoka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.08. 10:21
null
Porter (balra) felülkerekedett az esélyesebbnek vélt Alexanderen (Fotó: Reuters)
Hatalmas meglepetésre elveszítette az IBF váltósúlyú övét Devon Alexander. Ellenfele a viszonylag ismeretlen, veretlen amerikai Shawn Porter volt. A Brooklyniak Csatája fantázianévvel illetett mérkőzést ugyanitt Paulie Malignaggi nyerte meg egyhangú pontozással Zab Judah ellen.

A korábban Manny Pacquiaóval együtt dolgozó Shawn Porter szenzációs napot fogott ki, sikerült irányítása alatt tartania a találkozót és nem hagyta érvényesülni a világbajnokot. A nagy hévvel kezdő Porternek sikerült meglepnie a kissé álmosan kezdő Devon Alexandert, aki már a harmadik menetben több alkalommal is bajba került, majd a negyedik menetben Alexander jobb szemöldöke felszakadt – vélhetően egy vétlen fejelés következtében.

A későbbi menetekre egyre nagyobb fölénybe került Porter, aki szintén megsérült, egy ugyancsak fejelést követően csúnyán felszakadt, de a ringorvos továbbot intett és a találkozó végén megérdemelten, 116–112, 116–112, 117–111 különbséggel legyőzte az IBF világbajnokát és karrierje során első alkalommal csatolhatott bajnoki övet a derekára,

„Keményen dolgoztam és ez ki is jött a szorítóban. Ez egy áldás! Azért jöttünk, hogy megmutassuk, hogy én vagyok a jobb bunyós és sikerült megvalósítanom! Úgy gondolom a rutinomat és a méretbeli előnyömet kihasználva sikerült irányítanom a találkozót. A lehetőség megadatott és sikerült megragadnom azt" – nyilatkozta az újdonsült világbajnok.

„Nagyon csalódott vagyok. Nem azt csináltam, amit kellett volna, nem követtem a taktikát. Túl nagy iramot diktált az elejétől, de nem tudtam kihasználni a hibáit" – fogalmazott Alexander.

Paulie Malignaggi nyerte meg a Brooklyniak Csatáját és 116–111, 117–110, 117–110-re legyőzte a korábbi világbajnok Zab Judah-t.

A találkozót Malignaggi kezdte jobban, az első menetben szorgosan ,a jabek mögé bújva irányította az inkább védekezésre koncentráló Judah-t. Zab első igazi találata a második menetben csattant, egy balkezessel sikerült padlóra küldeni Paulie-t, aki hevesen tiltakozott a számolás ellen. A padlózás ellenére ismét Malignaggi volt az aktívabb és megnyerte a menet hátralevő részét. A harmadik menetben néhány fejelés következtében Malignaggi a bal szemöldöke felett felszakadt, de szerencsére ez nem hátráltatta a mérkőzés folyamán.

Paulie folyamatos fölénybe került és a 6. menettől erezhető volt, hogy Judah nem képes tartani a lépést fiatalabb riválisával. A 10. menetben kissé magara talált Judah, de ez kevés volt ahhoz, hogy összességében megnehezítse Malignaggi dolgát, így a 12 menet leteltével Paulie kezét emelték magasba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy győztem! Egy újabb löketet kaptam ahhoz, hogy folytassam a karrieremet. Ha kikaptam volna, nem tudom, hogy akartam volna-e folytatni a bunyót. Ez a győzelem ismét beárazott engem és esélyem lehet nagyobb, pénzesebb meccsekre a jövőben! Tinédzserként csodáltam Judah-t és ellene ringbe lepni hihetetlen érzés volt. Felnéztem erre az emberre feltörekvőként és ellene harcolni szinte elképzelhetetlen volt, Zab a sportág egyik legnagyobb alakja” – lelkendezett Malignaggi

„Mindketten harcolni jöttünk, de valahogy ez nem jött össze. Nagy lehetőség volt egy fantasztikus rendezvényen, mert meg akartam hódítani Brooklyn-t. Nem volt keményebb nálam, de kívül maradt és kivonta magát az igazi küzdelemből” – bosszankodott Judah.

A várakozásoknak megfelelően egyhangú és nagyon sima mérkőzésen abszolválta a Joseph Agbeko elleni mérkőzését a WBA-WBO kispehelysúlyú világbajnok Guillermo Rigondeaux. A fordított alapállású kubai bunyós szombaton éjszaka Atlantic Cityben húzott kesztyűt, és gyakorlatilag menetet sem veszített a korábbi harmatsúlyú IBF világelső ghánai bunyóssal szemben. Rigondeaux a tőle megszokott másodszándékú taktikával rendre megelőzte a kihívót, aki képtelen volt fogást találni a kubai címvédőn. Az unalmas találkozón végül háromszor 120–108-as pontozással diadalmaskodott a 13. profi mérkőzés után is veretlen, 33 éves Rigondeaux..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik