Ökölvívás: Pacquiaót eltiltották, Márquezt a felesége visszavonultatná

Vágólapra másolva!
2012.12.21. 08:36
A Nevada Állami Sportbizottság a brutális kiütéses vereség miatt 90 napra eltiltotta az ökölvívástól Manny Pacquiaót, aki a döntés értelmében a következő két hónapban sparring-edzéseket sem folytathat.

Az eltiltás kiütött versenyzők esetén – egészségük védelme érdekében – teljesen normális gyakorlatnak számít, ez viszont azt is jelenti, hogy a filippínó klasszis nem tud kesztyűt húzni az eredetileg tervezett jövő áprilisi időpontban.

Bob Arum egyébként már tavasszal szerette volna tető alá hozni a Márquez–Pacquiao mérkőzéssorozat ötödik részét, ám elmondása szerint a találkozó szeptemberre tolódhat. Az augusztusban 40. életévét betöltő mexikói legenda egyébként hajlana egy újabb összecsapásra, ám, mint elmondta, a felesége nem különösebben támogatja a folytatást. Erika Márquez így nyilatkozott a dologról.

„Megkértem Juant, hogy vonuljon vissza. Nagyon kecsegtető ajánlatok érkeznek különböző meccsekre, de a világ összes pénze sem elég arra, hogy valaki új agyat vagy új életet vegyen magának. Én azt szeretném, ha szegre akasztaná a kesztyűit, és élvezné az életet a családjával. Nagy kínszenvedés számomra, amikor Juan bokszol, és ez alól a legutóbbi meccse sem volt kivétel. Borzasztó volt látni Pacquiao feleségét, ahogy sírva tör a ring felé, hiszen a legrosszabbtól tartott. Tudom, hogy mit érzett és teljesen átéreztem a helyzetét. Én magam is nagyon aggódtam, amikor Pacquiao csak feküdt ott mozdulatlanul, és nem tudott felkelni. Mikor Juan hazajött, ugyanazt mondtam neki, amit most is állítok, és amiből nem engedek: hagyjon fel a boksszal. Dicsőségesen, a csúcson tudná most abbahagyni. Tudom, hogy nehéz lehet, de én megerősítem ebben."

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik