Ökölvívás: nevet változtatna az olimpiáról kizárt AIBA

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.22. 13:36
A tokiói olimpiáról kizárt Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) azt tervezi, hogy márciusban nevet változtat.

„A változtatás a reformok része” – indokolt az AIBA ideiglenesen megbízott elnöke, Mohamed Musztaszane. A szövetség közleményéből az is kiderül, hogy a végrehajtó bizottság márciusi ülésén – az AIBA kongresszusával egy időben – tárgyalja a kérdést.„A változtatás a reformok része” – indokolt az AIBA ideiglenesen megbízott elnöke, Mohamed Musztaszane. A szövetség közleményéből az is kiderül, hogy a végrehajtó bizottság márciusi ülésén – az AIBA kongresszusával egy időben – tárgyalja a kérdést.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavaly júniusban vonta meg az AIBA-tól a jogot, hogy megszervezze a tokiói játékok boksztornáját. Az AIBA és a NOB vitája hosszú időre nyúlik vissza, a bokszszövetség ugyanis évek óta gazdasági és vezetési válsággal küzd.

A NOB a sportág problémáinak megoldására munkacsoportot állított fel, amelynek tagja az olimpiai, illetve profi és amatőr világbajnok Kovács István is. Ez a testület véglegesítette az olimpiai kvalifikációs versenyek időpontjait és helyszíneit is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik