Ökölvívás: mégis folytatja a karrierjét Tyson Fury – sajtóhír

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 23:32
null
Jöhet a folytatás! (Fotó: AFP)
A Sky Sports szerint folytatja sportolói karrierjét Tyson Fury, az angol ökölvívó-legenda.

 

Augusztus 26-án lejárt az a határidő, amit Tyson Fury kapott a Bokszvilágtanács, a WBC szervezettől, hogy hivatalosan is döntsön arról, hogy ténylegesen befejezi a karrierjét, és így lemond a WBC nehézsúlyú világbajnoki címéről, vagy folytatja a pályafutását, és például kiáll egy címegyesítő ütközetre a WBO-, WBA-, IBF-, IBO-világelső Olekszandr Uszikkal.

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman egy Twitter-bejegyzésben jelezte, Fury még egy hét haladékot kap, mivel a brit bunyós jelenleg unokatestvérét, Rico Burtont gyászolja, akit nemrég késeltek halálra egy incidensben.


Ezzel párhuzamosan a Sky Sports csatorna úgy értesült, hogy Fury felhatalmazta promótereit, hogy jelezzék a WBC-nek, megtartja az övet, azaz folytatja a karrierjét. Ez utóbbi információt egyelőre hivatalosan még erősítették meg a Furyt érdekeit képviselő üzletemberek, illetve promóciós irodák – írja a profiboksz.hu.

A Cigánykirálynak becézett Fury márciusi címvédése után bejelentette a visszavonulását, de később jelezte, „van az a pénz”, amennyiért hajlandó újból ringbe szállni.

„Mindenkinek üzenem, aki akarja ezt a meccset, hogy hét napot adok, szeptember 1-ig mutassa a pénzt, mert már nyugdíjas vagyok. Minden ajánlatot írásban juttassanak el az ügyvédemhez, bizonyítékkal az anyagi ajánlat fedezetére. Kezdődjön a játék” – írta közösségi oldalán Fury, aki egy korábbi interjújában azt mondta, 500 millió fontot szeretne kapni egy Uszik elleni összecsapásért.

Az Uszik–Fury mérkőzésnek óriási lenne a tétje, ugyanis a győztes valamennyi nagy szervezet vb-övét birtokolná, azaz „vitathatatlan” világbajnokká válna. Legutóbb Lennox Lewis mondhatta ezt el magáról 1999–2000-ben, s eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a nehézsúlynak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik