Floyd Mayweather a győzelem pillanatában (Fotó: AFP)

 

Floyd Mayweather a hárommenetesre kiírt bemutató mérkőzés második három percében kerekedett ellenfele fölé, és gyűjtötte be negyedik ilyen fellépésén a negyedik győzelmét is azóta, hogy 2017-ben visszavonult a profi ökölvívástól, mind az ötven addigi meccsén diadalmaskodva. A 45 éves amerikai becslések szerint mintegy 200 millió dollárt kapott garantált pénzdíjként a mostani ringcsatáért, és további jelentős összegekre számíthat még a fizetős televíziók közvetítéseiből befolyó pénzekből.

A 30 éves japán Aszakura Mikuru, akinek ez volt az első meccse profi bokszolóként, a hétvégi „kiruccanás” előtt a vegyes harcművészetben (MMA) jeleskedett, ketrecharcosként 16 győzelmet aratott és három vereséget szenvedett.

A kötelek közé mindig tetemes fellépti díj ellenében álló, ezért Moneymakernek (Pénzcsináló) is becézett Mayweather a vasárnapi mérkőzést megelőzően arról beszélt, hogy nincs szüksége pénzre, a bemutatókat azért vállalja, hogy utazzon és új emberekkel ismerkedjen meg. Ezzel együtt ő minden idők legjobban fizetett bokszolója, a Forbes amerikai gazdasági magazinnál több alkalommal is vezette már a legtöbbet kereső profi sportolók világranglistáját.

(MTI)