Ökölvívás: Mayweather jövőre Tokióban térhet vissza

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 18:34
null
Floyd Mayweather február 28-án bokszolhat újra (Fotó: AFP)
A jövő év elején Tokióban ismét ringbe lép a legutóbb 2017-ben bokszoló amerikai Floyd Mayweather, aki öt különböző súlycsoportban is világbajnok volt, és veretlenül vonult vissza a profi ökölvívástól.

 

Maga Mayweather szellőztette meg, hogy a visszatérésre készül, de csupán a február 28-i időpontról és a japán helyszínről beszélt, lehetséges ellenfeléről nem árult el semmit.

A 43 éves bokszoló eddigi utolsó ökölvívó mérkőzése alkalmával az ír ketrecharcos Conor McGregorral küzdött meg a szorítóban, és a profi boksz szabályai szerint vívott meccsen a tizedik menetben kihirdetett technikai KO-val nyert, egyszersmind karrierje 50. győzelmét gyűjtve be.

A hivatásosok táborában Mayweather nemcsak boksztudásáról, hanem túlzott anyagiasságáról is elhíresült, hatalmas pénzeket söpört be egy-egy fellépése alkalmával. A Fülöp-szigeteki klasszis, Manny Pacquiao elleni meccséért 210 millió dollárt kasszírozott öt éve, de ennél is többet – nem hivatalos információk szerint 275 milliót – kapott a McGregorral vívott 2017-es összecsapásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik