Ökölvívás: Szergej Kovaljov doppingolt, nem bokszolhat

MTI/H. D.MTI/H. D.
2021.01.15. 14:32
null
Szergej Kovaljov doppingolt, ezért nem bokszolhat (Fotó: AFP)
Megbukott a doppingteszten, így elmarad Szergej Kovaljov korábbi bokszvilágbajnok e hónap végi visszatérése – írja az MTI.

 

A 37 éves orosz profi ökölvívó, aki 2019 novembere óta nem lépett ringbe, január 30-án csapott volna össze az üzbég Bektemir Melikuzievvel, csakhogy december 30-án levett mintája pozitívnak bizonyult, ezért a meccset törölték. Az ESPN sportcsatorna értesülése szerint a vizsgálat szintetikus tesztoszteron használatát derítette ki nála.

Kovaljov szorítón kívüli tettel már máskor is felhívta magára a figyelmet: múlt év októberének elején - három évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott az Egyesült Államokban súlyos testi sérülést okozó erőszakos támadás miatt. A bokszoló, aki egy amerikai színésznőt vert meg 2018-ban, utóbb beismerte a bűnösségét, és az ügyészséggel kötött vádalku nyomán úszta meg a letöltendő börtönbüntetést.

Az orosz ökölvívó 2014 és 2019 között három nagy profi szervezetnél – WBA, IBF, WBO – is világbajnok volt félnehézsúlyban, mérlege 34 győzelem (benne 29 KO), négy vereség és egy döntetlen. Eddigi utolsó fellépésén, 2019 novemberében vb-címmeccsen a 11. menetben kiütéssel veszített a mexikói Saúl Álvarezzel szemben.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek