Ökölvívás: körvonalazódik a magyar keret a vb-re

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 16:09
null
Fodor Milán új súlycsoportjában kiharcolta a vb-szereplést (Fotó: Török Attila, archív)
Hámori Ádám és Fodor Milán is kiharcolta új súlycsoportjában a világbajnoki szereplés lehetőségét a szombaton zárult férfi ökölvívó Budapest-bajnokság keretén belül rendezett válogatón, mely után maradt még néhány kérdőjel a vb-csapattal kapcsolatban.

 

A nemzetközi szövetség nemrégiben 13-ra növelte a kategóriák számát, a csepeli Laurencz László Sportcsarnokban azonban csupán hat súlycsoportban rendeztek – volna – válogató meccseket, mivel a legkisebbeknél, 48 kilóban jelenleg nincs indítható versenyző, míg öt másik kategóriában egyértelmű a válogatott személye. A 60 kilósoknál azonban végül nem volt mérkőzés, mivel Danyi Dániel a mérlegelésen nem tudta hozni a súlyt, így Veres Roland került kedvező helyzetbe.

A háromnapos viadalon születtek papírforma-eredmények, így például az elmúlt években nehézsúlyban válogatott Hámori 86 kilóban, míg az olimpiai szerepléshez kisváltósúlyban közel állt Fodor váltósúlyban (67 kg) indult és győzött meggyőző fölénnyel.

A legszorosabb küzdelem a középsúlyúak között zajlott. Mester Soma és Cservenka Róbert egyaránt nagyon kiélezett csata végén verte Oroyovwe Isaacot, majd az egymás elleni összecsapásukat megosztott pontozással Mester nyerte meg, így jelen állás szerint ő indulhat a belgrádi világbajnokságon.

Nyitva maradt az 54 kilós válogatott hely, miután a Bernáth László ellen nyertes Csóka Nándor és Szaka István szombati döntő meccse elmaradt utóbbi sérülése miatt.

„A jövő héttől edzőtáborban leszünk Tatán, illetve lesz még egy nemzetközi versenyünk, az ott látottak alapján dől majd el, hogy Csóka vagy Szaka lehet ott a vébén” – mondta az MTI-nek Bertók Róbert szövetségi kapitány hozzátéve, minden kategóriára igaz, hogy az edzéseken és a Musztafa-emlékversenyen nyújtott teljesítmények befolyásolhatják a vb-csapat összeállítását.

Az idei világbajnokságnak Belgrád ad otthont október 26. és november 6. között.

A várható vb-csapat
51 kg:
Bernáth Attila
54 kg: Csóka Nándor/Szaka István
57 kg: Gálos Roland
60 kg: Veres Roland
63.5 kg: Kovács Richárd
67 kg: Fodor Milán
71 kg: Kozák László
75 kg: Mester Soma
80 kg: Kovács Pál
86 kg: Hámori Ádám
92 kg: Kis Levente
+92 kg: Fehér Koppány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik