Ökölvívás: Készen állok, ez karrierem utolsó fejezete – Tyson Fury

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 09:25
null
Tyson Fury a Dillian Whyte elleni meccs után valóban visszavonul? (Fotó: Getty Images)
Megtartották Londonban a szombati, Tyson Fury–Dillian Whyte mérkőzés nyilvános sajtóedzését, amelyen ezúttal csak a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Fury jelent meg, aki ismét utalt rá: ez lehet karrierje utolsó meccse. 

„Ez egy epikus esemény lesz, ennél nagyobbat nem lehet összehozni. Kilencvennégyezren a Wembley Stadionban, hazai környezetben – ez az ökölvívás csúcspontja. Készen állok a harcra és arra, hogy egy jó show-t csináljunk. Ez karrierem utolsó fejezete…” – idézte Fury szavait a profiboksz.hu.

A bemutató edzés során egy érdekesség azonnal feltűnhetett a nézőknek, ugyanis az alapból jobbkezes Fury fordított alapállásban gyakorolt trénerével. „Az edzőtáborban elég sokat bokszoltam balkezesként. Majd meglátjuk, ha nem működik, akkor visszaváltunk normál alapállásra” – mondta új stíulásról Fury.

Ha a híreknek lehet hinni, akkora a szerda kora délutáni, utolsó sajtótájékoztatón már megjelenik Whyte is, aki eddig tudatosan maradt távol az ütközetet megelőző marketingeseményektől.

„Nincs veszítenivalóm, ez a gondolkodásmódom, így közelítem meg a szombati csatát” – nyilatkozott Whyte még kedden. – Fury jelenleg nagyobb sztár, mint én, de már engem is elismernek a saját jogomon. Igazából nem érdekel, mit mondanak vagy gondolnak rólam az emberek, soha nem is érdekelt. Sokan azt gondolták, hogy két vereség után végeztem, mind a kétszer leírtak, de még mindig itt vagyok.”

„Fury három meccset is vívott Wilderrel, de egyik sem volt telt házas, szóval közel sem akkora szupersztár, mint amilyennek beállítja magát. A szombati meccsre azért kapkodtak el minden jegyet, mert Tyson Fury és Dillian Whyte csap össze egymással, nem pedig Tyson Fury és valami másik ürge, akinek a neve nem is számít. Egyet kijelenthetek, nem azért vagyok itt, hogy úgy ugráljak, ahogy Tyson Fury fütyül” – mondta Whyte.

A mérkőzést és a gálát szombaton – várhatóan 20 órától – PPV (előfizetéses) konstrukcióban közvetíti az Aréna4+.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik