Ökölvívás: Joshua helyett Charr ellen bokszolhat Fury

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 14:56
null
Fury december elején ismét ringbe lép (Fotó: AFP)
A korábbi világbajnok német Mahmoud Charr személyében máris megvan az ellenfele a WBC szervezet nehézsúlyú vb-címét őrző Tyson Furynak – jelentette az MTI.

A brit öklözőnek azután kellett új rivális után néznie, hogy hétfőn kiderült: mégsem csap össze honfitársával, Anthony Joshuával, aki a megadott határidőig nem írta alá a december 3-ra kitűzött találkozóra vonatkozó szerződést, emiatt meghiúsul a „Britannia csatájaként” beharangozott összecsapás.

A Fury–Charr találkozóra az elmaradt mérkőzés időpontjában, december 3-án kerül sor, a színhely Manchester vagy Cardiff lesz.

„Alig várom, hogy olyan emberrel küzdjek meg, aki harcolni akar, akiben tűz és vágy van” – írta az ellenfélcserét követően Instagramján Fury.

„Minőség döntés. Testvér, a legjobb műsort fogjuk nyújtani rajongóinknak” – válaszolta a libanoni születésű Charr, akinek a német mellett szíriai állampolgársága is van.

A 34 éves, veretlen Fury profi mérlege egy döntetlen mellett 32 győzelem, a 37 esztendős Charr pedig, aki 2017 és 2021 között birtokolta a WBA szervezet nehézsúlyú világbajnoki övét, eddigi 37 meccséből 33-at nyert meg (19-et kiütéssel), s négyet veszített el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik