Ökölvívás: Holyfield szerint Uszik, Chisora szerint Joshua nyeri a 2. felvonást

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.20. 12:27
null
A szakértők véleményei megoszlanak, ön szerint Uszik vagy Joshua lesz a győztes? (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint szombat este 19 órakor a szaúd-arábiai Dzsiddában, a helyi Superdome-ban feszül egymásnak ismét a WBO, a WBA, az IBF és az IBO nehézsúlyú világbajnoka, az ukrán Olekszandr Uszik, valamint legutóbbi legyőzöttje, a címeket korábban birtokló brit Anthony Joshua. A mérkőzésről két korábbi kiváló profi ökölvívó, Evander Holyfield és Derek Chisora is elmondta a véleményét.


Mint ismert,
a két öklöző első ízben tavaly szeptemberben ütközött meg egymással Londonban. A 12 menetes csata végén a pontozással diadalmaskodó Uszik kezét emelték magasba. Az idén nyáron, június 19-én derült fény arra, hogy a két sportoló augusztus 20-án csap össze egymással ismét.

Az első meccsen meglepetésre nyert Uszik, a fogadóirodáknál ezúttal viszont már ő az esélyesebb, de Joshua természetesen szeretne visszavágni.

„AJ a jobb, és nyerni is fog. Az egész nemzet (Nagy-Britannia – a szerk.) számít rá, szükségünk van rá, hogy nyerjen” – fogalmazott a BBC-nek Derek Chisora, majd viccesen hozzátette, hogy ha Joshua elveszti ezt a meccset is, akkor jelentősen csökkenni fog a jövőbeli meccsei után kapott csekkeken szereplő összeg.

A korábbi nehézsúlyú világbajnok, élő legenda Evander Holyfield szerint azonban Uszik győz majd: „Nem vagyok meglepve, hogy Joshua az esélytelenebb. Uszik kisebb ugyan, de gyorsabb, nagyon jól mozog és remekül védekezik. Ha bármire is rátennéd a pénzedet, akkor fogadj a kisebb fickóra, csak egy nagy maflás állíthatja meg.”


A profiboksz.hu egyébként a pénteki hivatalos mérlegelést követően azt írta, Uszik alatt 221.5 fontot (kb. 100.47 kg) mutatott a műszer (ez az első mérkőzés előtt 221.25 font, azaz kb. 100.36 kg volt), míg Joshua 244.5 fonttal (kb. 110.9 kg, az ő súlya tavaly szeptemberben 240 font/108.86 kg volt) mért be.

A gálát szombaton 19 órától a DAZN streamingszolgáltató élőben közvetíti.

PROFI ÖKÖLVÍVÁS
NEHÉZSÚLYÚ VB-CÍMMÉRKŐZÉS (Dzsidda)
19.00:
Olekszandr Uszik (ukrán)–Anthony Joshua (brit)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik