Ökölvívás: Fury megvédte címét, kiütötte Whyte-ot – videó

Vágólapra másolva!
2022.04.23. 23:47
null
Fury padlóra küldte Whyte-ot, megvédte a címét (Fotó: AFP)
A Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury szombaton honfitársa ellen, a szervezet ideiglenes bajnoka, Dillian Whyte ellen lépett ringbe a Wembley Stadionban. A Cigánykirály a 6. menetben kiütötte Whyte-ot, így megvédte címét.

 

Egészen elképesztő látványt nyújtott a Wembley Stadionban összegyűlő 94 ezer ember. A hangulat Tyson Fury (32–0–1, 23 KO-TKO) energetikus bevonulásánál hágott a tetőfokára: a Cigánykirály (Gipsy King) a legendás amerikai rapper, Biggie Smalls Juicy című dalára és a Kings Of Leon együttes slágerére, a Sex on Fire-re vonult be, majd leült az előre bekészített trónjára. Nem lehetett kérdés, kit támogatnak a nézők, Furyt ujjongás, taps, míg Dillian Whyte-ot (28–3, 19) szórványos fütty fogadta. A Laura Wright által elénekelt himnusz után jöhetett a várva várt összecsapás.

Magassága, ellenfelénél hosszabb karjai egyértelmű előnyt jelentettek Furynak, az 1. menetben kiválóan távol tartotta magától Whyte-ot, és többször is szép kontraakciót mutatott be.

A Cigánykirály elmondta a mérkőzés előtt, gyakorolta a fordított alapállást, és kísérletezni is fog ezzel. Hű maradt az ígéretéhez, némileg meg is zavarta honfitársát a 2. menet elején.

Whyte lábmunkája a 3. etapban is álmoskásnak hatott, a 33 éves Fury dinamikusabbnak tűnt, s többször vitt be tiszta ütést. A következő körben, egy vétlen összefejelés következtében felszakadt Whyte jobb szemöldöke.

Már az 5. menetben is érezhető volt, hogy az ideiglenes bajnok elfáradt, de a következő etapban véget is ért számára a meccs: Fury nagyszerű felütéssel (és némi taszítással) a padlóra küldte, s felállt ugyan, de a mérkőzésvezető beszüntette a mérkőzést.

A KIÜTÉS


MOST SEM MARADHATOTT EL AZ ÉNEKLÉS, ISMÉT FELCSENDÜLT AZ AMERICAN PIE


Fury a győzelmet követő interjúban megerősítette korábbi kijelentését, miszerint ez volt az utolsó mérkőzése.

„Megígértem a feleségemnek, hogy Deontay Wilder ellen bunyózom utoljára. De utána felajánlottak egy meccset a Wembleyben, és tartoztam ezzel a szurkolóknak. Micsoda búcsú!” – idézte a BBC a világbajnokot.

PROFI ÖKÖLVÍVÁS
WBC-VILÁGBAJNOKI CÍMMÉRKŐZÉS,
NEHÉZSÚLY
Tyson Fury (brit)–Dillian Whyte (brit) – TKO a 6. menetben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik