Ökölvívás: Erdei Zsolt túl van a mérlegelésen Atlantic Cityben

Vágólapra másolva!
2010.11.20. 10:04
A korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi világbajnok Erdei Zsolt magyar idő szerint szombat hajnalban Atlantic Cityben, a Caesars Hotel aulájában részt vett a Samson Onyango elleni mérkőzést megelőző hivatalos mérlegelésen.

Már egy órával a mérlegelés előtt hatalmas felhajtás volt a szállodában, hiszen a szombati bokszgála hivatalos mérlegelésére nemcsak a versenyzők és a média, hanem hatalmas nézősereg is kíváncsi volt.

A mérlegre először a gála főmérkőzésének sztárjai, Sergio Martínez és Paul Williams álltak, akik 12 menetes középsúlyú világbajnoki címmeccsen vívnak meg egymással. Őket követte  Erdei Zsolt („The Firebird"), aki a nyolcmenetes félnehézsúlyú csatán hivatalosan 174.8 fontot nyomva, azaz 79.3 kilogrammal léphet majd a szorítóba. Ellenfele, a kenyai Samson Onyango pedig 173.8 fonttal, vagyis 78.8 kilóval mérlegelt.

„Nagyon régen kellett már a súlyomat tartanom és fogyasztanom, hiszen legutóbb cirkálósúlyban léptem ringbe. Szerencsére most sem volt gond, jól sikerült a felkészülésem, és a súlyom is a helyén volt. Jó formában érzem magam, és remélem, sikerül kihoznom magamból a legjobbat. Már két alkalommal bokszoltam Amerikában, és mindkétszer vastapsot kaptam, így szerintem most is tetszik majd a közönségnek, amit látni fog. Az eddigieknél agilisabban fogok bokszolni, ennyi. Van még bennem bizonyítási vágy, érzem magamban az erőt és a szunnyadó lehetőséget, amely reményeim szerint a felszínre tör. Várom már a szombatot, hogy egy év után újra szorítóba léphessek" – nyilatkozta a mérlegelést követően Erdei Zsolt

A magyar ökölvívó amerikai idő szerint szombaton 21.55-kor kezd Atlantic Cityben, a Boardwalk Hallban, közvetlenül a 12 menetesre tervezett Tony Thompson–Paul Marinaccio nehézsúlyú mérkőzés után, a nemzetközi élő közvetítés első meccseként. Magyarországon a Sport2 televízió élőben, magyar idő szerint vasárnap hajnali 3.45 órától közvetíti a találkozót, amelyet ugyanaznap a Sport1 16.00 órai kezdettel felvételről megismétel.

 MADÁR AMERIKÁBAN – 5. RÉSZ
   

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik