Ökölvívás: elhunyt az egy hete kiütött olasz thaiboksz-legenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 13:56
Gyászol a nemzetközi ökölvívó- és thaiboksz-közösség, miután egy héttel utolsó ökölvívó-mérkőzését követően belehalt az elszenvedett súlyos agykárosodásába a 49 éves olasz, Christian Daghio. A thai bokszban hét világbajnoki címet szerző veterán sportoló a thaiföldi Don Pareuang ellen a WBC ázsiai alszervezetének „ezüst” besorolású bajnoki övéért küzdött Bangkokban, amikor a 12., utolsó menetben másodszor is a földre került. A kiütés után Daghio már nem tért magához, kómába esett, kórházba szállították, ahol egy héttel később elhunyt.

A 49 éves olasz sportoló thai bokszban valódi legendának számított, hiszen 2001-től összesen hét alkalommal szerzett világbajnoki címet különböző thaiboksz-kategóriákban.

Daghio Don Pareuang ellen vívta a 11. hivatalos profi ökölvívó-mérkőzését – az összes korábbi meccsét idő előtt nyerte meg. A végzetes összecsapást a WBC ázsiai alszervezetének „ezüst” besorolású bajnoki övéért vívták.

A 12., utolsó menetben Pareuang elsöprő támadást indított Daghio ellen, aki földre is került a menet közepén, ám a rászámolás után még folytatta. Ellenfele viszont azonnal lerohanta, s ismét a padlóra küldte az olaszt – ezúttal már végleg.

Ahogy Daghio földet ért, azonnal látszott, hogy nagy a baj, a meccs bírója rögtön segítséget is hívott, és azonnal kórházba is szállították a veterán sportembert, ám ott kiderült, rendkívül súlyos agysérüléseket szenvedett a küzdelemben, s mély kómába esett.

Ebből a kómából már nem tért vissza, egy héttel a mérkőzés után egy bangkoki kórházban szervezete feladta a küzdelmet.

Halálhírét testvére jelentette be, feleségét és ötéves kislányát hagyta hátra.

A VÉGZETES UTOLSÓ MENET

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik