Ökölvívás: három magyarból három jutott tovább a vb-n

Vágólapra másolva!
2021.10.26. 21:14
null
Bernáth Attila az ír Sean Mari ellen aratott győzelmet (Fotó: Matey István/Hajdú-Bihari Napló, archív)
Az 51 kg-os Bernáth Attila az ír Sean Mari, a 75 kg-os Mester Soma a trinidadi Aaron Prince, a 80 kg-os Kovács Pál az észt Stiven Aas ellen győzött a belgrádi világbajnokságon.

Kedden hat súlycsoportban bonyolítottak le maratoni programot, összesen 58 pár lépett a húszezres Stark Arénában felállított két szorítóba. Erre a nyitányon vereséget szenvedő Fodor Milánnak (67 kg, Vasas-Süllős) Belgrádban már nem lesz módja, akárcsak a teljes koszovói válogatottnak, amelyet a szerb rendezők akadályoztak meg már a beutazásban is. Az AIBA úgy nyilatkozott, hogy „elszomorítja” a politikai helyzet, amely miatt egy tagszövetsége nem vehet részt a vb-n. Mintha azt nem a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség rendezné, ugyebár.

Mi, magyarok ott vagyunk, és másodikként a délutáni programban az ifi Európa-bajnok Bernáth Attila húzott kesztyűt a szerb fővárosban: az ír Sean Mari ellen a 16 közé jutás volt a tét. A debreceniek légsúlyú bunyósa végig koncentrált volt a ringben, és hétfőn az orosz bajnok Ahtyem Zakirov ellen bokszolhat nyolcaddöntőt.

 

A honvédos Kovács Pál az észt Stiven Aasszal csapott össze a 80 kilós selejtezőben, és egy kanadai pontozót leszámítva mindenkit meggyőzött – szombaton a lengyel Daniel Adamiec ellen meccsel a 16 közé jutásért. Egyik legnagyobb reménységünk, a mindössze 20 éves Mester Soma felnőttvilágversenyes debütálásán a trinidadi Aaron Prince-szel találkozott, és egyhangú pontozással ő is nyert – a 32 között pénteken az azeri Mirsarif Kazimzade ellen folytathatja.

Szerdán Veres Roland (60 kg, Halker-Király Team) a török Mizan Aykol, László (71 kg, Madárfészek Akadémia) az indiai Dev Nishant, Hámori Ádám (86 kg, Fitt-Box Kőszeg) pedig a török Burak Aksin ellen lép ringbe, Veres és Kozák a 32, Hámori már a 16 közé jutásért.

FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
A 32 közé jutásért
75 kg:
Mester Soma–Prince (trinidadi) p. gy. (5:0)
80 kg:
Kovács Pál–Aas (észt) p. gy. (4:1)
A 16 közé jutásért
51 kg:
Bernáth Attila–Mari (ír) p. gy. (4:1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik