Ökölvívás: Joshua elvesztette a fejét a vereség után – videó

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 10:19
null
Anthony Joshua nem fogta vissza magát a vereség után (Fotó: Getty Images)
Korábban beszámoltunk róla, hogy az ukrán Olekszandr Uszik megosztott pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát a szaúd-arábiai Dzsiddában a két ökölvívó magyar idő szerint vasárnap hajnali visszavágóján. Az összecsapás után Joshua felkapta a mikrofont és egy igencsak megosztó beszéd után gratulált ellenfelének.

 

Megosztott pontozással, 12 menet után Olekszandr Uszik ismét legyőzte Anthony Joshuát és megvédtea WBO, a WBA, az IBF és az IBO profi ökölvívó-szervezeteknél jegyzett nehézsúlyú világbajnoki címeit.

Az ütközet után azonban legalább olyan érdekes dolgok történtek, mint alatta. A brit a vereségét követően felkapott kettőt Uszik övei közül, majd kidobta őket a ringből, ráadásul össze is szólalkozott ellenfelével.

„A képességek győznek a bokszban, nem vagy erős, hogy vertél meg?” – kérdezte a 2012-es londoni olimpia szupernehézsúlyú bajnoka.

Ezek után, Uszik győzelmi beszédét megelőzően Joshua felkapta a mikrofont, majd szenvedélyesen beszélt magáról, az életútjáról és gratulált az ukránnak.

„Ezek csak érzelmek. Ha tudod a történetemet, meg tudod érteni a szenvedélyem. Nem vagyok amatőr bokszoló ötéves koromtól, aki hatalmas tehetség volt már fiatalon. Börtönben voltam, de kijöttem és kőkeményen edzettem. Talán csinálhattam volna jobban is, de aki ma itt legyőzött engem, annak nagyon kemény munkát kellett beletennie, úgyhogy kérek egy nagy tapsot a nehézsúlyú világbajnoknak!” – mondta Joshua, ám itt még nem fejezte be.

Kis hip, hip, hurrázás után elkezdett Ukrajnáról beszélni.

„Tanulmányoztam Ukrajnát és az összes bajnokot, aki a csodálatos országodból jött. Soha nem jártam még ott, de ami ott történik – nem tudom, mi történik – az nem szép” – fogalmazott a brit ökölvívó, majd polgárháborúnak nevezte a helyzetet, miközben folytatta szónoklatát.

„Az, hogy Uszik bajnok lett, ilyen körülmények között... az hihetetlen” – zárta Joshua, akinek a viselkedése miatt edzőtársa és barátja, Frazer Clarke is elnézést kért.

„Úgy érzem, hogy a csapata cserben hagyta. Valakinek meg kellett volna mentenie őt önmagától. Ez Uszik ünneplésének az ideje volt, nem hiszem, hogy helyesen cselekedett. Anthony sok jót tett, de volt egy rosszul sikerült meccse. Valakinek meg kellett volna állítania, hogy megmentse önmagától” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Clarke.


Uszik miután visszaszerezte a mikrofont, megtartotta rövid beszédét, amiben elmondta, hogy a győzelmét Ukrajnának ajánlja: „Ezt a győzelmet a hazámnak, az embereknek és minden országomat védő katonának ajánlom. Nagyon köszönöm.”


Az ukrán ökölvívó még azt is megemlítette, nem gondolja komolyan, hogy Tyson Fury visszavonult, és ha vele nem küzdhet meg, akkor senkivel sem szeretne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik