Ökölvívás: a Trónok Harca színésze TKO-val intézte el a szkanderest – videó

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 22:56
null
Larratt sikoltozva menekült a „Hegy" becenévvel illetett Björnsson elől (Fotó: Getty Images)
A világhírű amerikai sorozatban, a Trónok Harcában Gregor Clegane-t, azaz a „Hegyet” alakító izlandi erőember, Hafthór Björnsson szombaton a Dubaiban megrendezett ökölvívó-gálaest (Fight Night 3) főmeccsén lépett ringbe, amelyen minden idők egyik legjobb szkanderesét, Devon Larrattot már az első menetben legyőzte technikai K. O.-val.
t

Nomen est omen, azaz „A név maga az ember” – ez különösképp igaz a Hegyként elhíresült Björnssonra, aki félelmetes fizikai adottságokkal rendelkezik: 206 centijéhez 156 kilogramm színtiszta izom társul. A kanadai exkatonának, Devon Larrattnak sincs oka szégyenkezni, hiszen az észak-amerikai szkander-világranglista első helyezettje 196 centiméter magas és 133 kilogramm.


A 2018-ban a Világ Legerősebb Embere-címet (WSM) megnyerő színész nem Larratt ellen lépett szorítóba először: 2021 májusában a 36 éves profi bokszolóval, Simon Vallilyvel már összemérte erejét egy bemutató mérkőzésen, amin nem hirdettek győztest.

Szombaton azonban hivatalos, hat (háromperces) menetre tervezett találkozón kellett helytállnia a Thor becenévvel is illetett Björnssonnak, aki eredetileg a szintén WSM-címmel rendelkező Eddie Hall-lal (190 cm, 165 kg) csapott volna össze, ám utóbbi sérülése miatt a „világ legnehezebb meccsére” csak 2022-ben kerül majd sor.

A „Hegy” elhivatottságát jól mutatja, hogy rendkívül sokat, mintegy ötven kilót fogyott a meccs kedvéért, amit hamar le is rendezett. A 46 éves Larratt nem annyira ment bele az ütésváltásba, s habár nem került földre, a bíró előbb rászámolt, majd 24 másodperccel az első menet vége előtt leállította a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik