Női ökölvívó-vb: Hámori Luca és Szeleczki Lilla is kiesett

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.03.18. 15:57
null
Hámori Luca (jobbra) thaiföldi bokszolótól kapott ki (Fotó: archív)
Az Új-Delhiben zajló női világbajnokságon 48 kg-ban Hámori Luca, 66 kg-ban Szeleczki Lilla is kiesett.

 

Új-Delhiben mindössze 250 ezren laknak, de az adat csalóka, mert a nagy Delhin belül létrehozott kormányzati központot egy lüktető 28 milliós metropolisz öleli körül. Ezen belül szinte elvesznek a női bunyósok, akik az IBA világbajnokságán harcolnak az érmekért – és véletlenül sem az olimpiai kvótákért, hiszen a NOB semmilyen közösséget sem vállal a páriaként (az indiai hindu vallású társadalomban a legalsó társadalmi kaszt...) kezelt Nemzetközi Ökölvívó-szövetséggel.

Szombaton  Hámori Luca   (66 kg) a thaiföldi Janjaem Suwannapheng ellen kifejezetten színvonalas, ám vesztes meccset bokszolt. A 22 éves kőszegi lány valamennyi pontozónál nyert menetet, ráadásul mindhárom három percre jutott olyan, aki őt látta jobbnak, de a lényegen ez nem változtat: a thaiföldi 5:0-val jutott a 16 közé. A 19 éves csepeli Szeleczki Lilla (48 kg) az esti programban a marokkói Jaszmin Muttaki ellen lépett ringbe, és egyhangú pontozással ő is búcsúzott az új-delhi vb-től.

Vasárnap a fogyatkozó, eredetileg nyolctagú magyar csapatból Mezei Petra (50 kg) a Puerto Ricó-i Krystal Rosado, Szűcs Szabina (57 kg) pedig a brazil Jucielen Romeu ellen húz kesztyűt, egyaránt a 16 közé jutásért.

ÖKÖLVÍVÁS
VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK, ÚJ-DELHI

A 16 közé jutásért
48 kg:
Muttaki (marokkói)–Szeleczki Lilla p. gy. (5:0)
66 kg:  
Suwannapheng (thaiföldi)–Hámori Luca p. gy. (5:0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik