„Kicsit csalódás volt Madár pontozásos győzelme”

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.11.21. 12:22
null
Erdei jövőre újra bokszol (Fotó: Erdei Zsolt Menedzsment)
Erdei Zsolt az amerikai karrierjét felépítő első meccsén pontozásos győzelmet aratott a kenyai Samson Onyango ellen. A ringrozsdát leverte magáról, Onyangót viszont nem. Decemberben a félnehézsúlyú kategóriában címmérkőzések egész sorát láthatjuk, aztán jövőre Madár ismét bokszol. Később pedig lehet, hogy az alább felsoroltak egyike kerül az útjába. Rácz Félix elmondta, számára kissé csalódás volt Madár pontozásos győzelme, de ennek az ellenfél stílusa is lehetett az oka.

Erdei Zsolt belépett Amerikába. Azt nem lehet mondani, hogy betört volna, de legalább megvetette a lábát. Noha itthon titkon mindenki gyors, gyorsabb győzelmet várt tőle, a pontozásos siker a célnak megfelelt: bemutatkozott a tengerentúli piacon. Azt se feledjük, gyakorlatilag a visszavonulás határán aktivizálta magát, látszott rajta a ringrozsda, ezt maga is elismerte a meccs utáni nyilatkozatában. Mennyit számít, hogy nem végezte ki Onyangót? Lou DiBella mérkőzésszervező tudja, hogy nem vett zsákbamacskát – persze egy mindent elsöprő siker látványosabb lett volna.

A promóter vélhetően látja is az utat, merre szeretné a jövőben Erdeit terelni. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, egykori pehelysúlyú profi világbajnok, a WBO európai alelnöke, Kovács István a Sport2 adásában felvázolt egy lehetőséget, amely nem elképzelhetetlen. A nagyobb szervezeteknél jelenleg következő a helyzet:

A Bokszvilágtanács (WBC) – Erdei ötödik a ranglistán – bajnoka, a kanadai Jean Pascal december 18-án az amerikai Bernard Hopkins ellen bokszol. A Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF) az amerikai Tavoris Cloud a címvédő, ő december 17-én a kolumbiai Fulgencio Zuniga ellen lép a ringbe.

A Bokszvilágszövetség (WBA) trónján a kazah Bejbut Sumenov ül, míg a Bokszvilágszervezetnél (WBO) – Madár korábban ennél a szervezetnél volt félnehézsúlyú világbajnok – a német Jürgen Brähmer a címvédő. Kettőjük tervezett mérkőzése egyelőre nem jött létre, Kokó az erőviszonyok alapján úgy tippel, hogy a kazah nyer(ne), ebben az esetben lemond(ana) a WBO övéről. A szervezet ideiglenes vb-címéért december 11-re mindenesetre már ki is írták a brit Nathan Cleverly és a spanyol Alejandro Lakatus mérkőzését. Cleverly tavaly az első menetben legyőzte Onyangót, Erdei 2004-ben Lakatos ellen győzött a Kisstadionban pontozással.

Erdei a 32. győzelmével a fightnews.com ranglistáján 8., Brähmer 6., Sumenov 9. A rangsort Hopkins vezeti, következő ellenfele Pascal 2., Cloud pedig 4. A 2008 decembere óta rendezett hét meccsét K. O.-val vagy T. K. O.-val megnyerő 23 éves Cleverly berobbant az 5. helyre. A szakportál egyébként röviden említi Erdei mérkőzését: „A korábbi világbajnok amerikai bemutatkozásán egyhangú pontozással győzött." A secondsout.com és a cnn.com beszámol az Atlantic Cityben rendezett gáláról, de egyik sem tér ki külön Madár és Onyango összecsapására. A latolgatásokkal kapcsolatban viszont érdemes megemlíteni a secondsout.com még a mérkőzés előtt megjelent tippjét: Lou DiBella egy Hopkins elleni mérkőzésben gondolkodik.

Rácz Félix menedzser véleménye: „Nekem kicsit csalódás Madár pontozásos győzelme. Lehet, hogy ennek a ringrozsda az oka, de azt sem tartom kizártnak, hogy az ellenfél stílusa nem ízlett neki. Onyango nem Erdei-szintű bokszoló ugyan, de kellemetlen harcmodora miatt Madár nem tudott imponáló győzelmet aratni."

MARTÍNEZ VISSZAVÁGOTT
Sergio Martínez a második menetben kiütéssel győzött az amerikai Paul Williams ellen Atlantic Cityben a gála fő mérkőzésén. A több mint 5000 néző nyílt első menetet láthatott, majd a másodikban az argentin egy balhoroggal leterítette Williamst. „Arra vártam, hogy hibázzon, de azt nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik – nyilatkozta a győztes. – Nem akartam a pontozókra bízni a döntést, erre korábban már ráfáztam” – utalt egy évvel ezelőtti meccsükre Martínez. Mérkőzésszervezője, Lou DiBella így ujjongott: „Láttak már ilyen erős és ilyen gyors ütést középsúlyban?! Ez egyike a legnagyobb kiütéseknek, amelyeket valaha láttam. Martínez a legnagyobbakat, Hearnst, Leonardot, Durant, Haglert idézi. Ez az ütés bárkit padlóra küldött volna."

 

MADÁR PONTOZÁSOS SIKERE
 
   
MARTÍNEZ BRUTÁLIS K.O.-JA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik