Id. Balzsay szerint Erdei ellenfele borzasztó stílusú

MTI MTIMTI MTI
2010.11.03. 16:55
null
Onyango (balra) id. Balzsay Károly szerint rendkívül kellemetlen ellenfél (Fotó: Action Images)
Idősb Balzsay Károly szerint Erdei Zsolt remek formában várja a kenyai Samson Onyango elleni, november 20-án sorra kerülő mérkőzést, amelyen egy nagyon kellemetlen, borzasztó stílusú rivális vár a korábban két kategóriában is világbajnok magyar profi ökölvívóra.

„Több felvételt is megnéztünk Onyango meccseiről. Hát, szörnyű stílusa van – mondta az MTI-nek a korábbi szövetségi kapitány, aki szombaton utazik el Erdeivel az Egyesült Államokba. – Magas, csapkodó, ráadásul nagyon vigyázni kell, mert könnyen lefejelhet, ezt külön mondtam is Zsoltnak, hogy ügyeljen, nehogy megsérüljön."

Mindennek ellenére a tréner szerint Madárnak nem lesz problémája a kenyai ellen.

A veretlen magyar klasszis két hónapja edz Balzsay segítségével a KSI-ben. A szakember elmondta, Erdeivel öröm együtt dolgozni, nagyon lelkiismeretes, néha úgy kell visszafogni, s eddig minden a tervek szerint alakult, a 36 éves bokszoló remek formában van. A meccs szempontjából a jövő heti, már az Egyesült Államokban elvégzendő munka lesz a legfontosabb része a felkészülésnek, ekkor kell majd „finomítani", élesíteni.

„Eddig is jó kapcsolatban voltunk, de ez a pár hét még jobban összekovácsolt minket. Úgy érzem, ha azt kérném Zsolttól, a kútba is beugrana" – érzékeltette id. Balzsay Erdei elhivatottságát.

Az Atlantic Cityben sorra kerülő nyolcmenetes találkozón a szakember ott lesz a ring sarkában, ő adja majd az utasításokat, ám azt, hogy a meccs után is együtt dolgoznak-e, még nem lehet tudni:

„Ez nem szimpátia kérdése, a meccs eldönti, milyen is volt a közös munkánk."

A Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét csaknem hat évig birtokló, eddigi 31 profi mérkőzése után is százszázalékos mérleggel álló öklöző legutóbb tavaly novemberben 21-én lépett kötelek közé, amikor pontozással legyőzte az olasz Giacobbe Fragomenit, megszerezve a Bokszvilágtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét, amelyet később nem védett meg.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek