Gyász: elhunyt a bokszoló, aki akkora ütést kapott, hogy szellemekkel harcolt

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 14:30
Hétfőn beszámoltunk arról az ijesztő jelenetsorról, ami a Bokszvilágszövetség égisze alá tartozó, Dél-Afrikában rendezett könnyűsúlyú ökölvívó-címmérkőzés tizedik menetében történt: Simiso Buthelezi annyira megzavarodott ellenfele, Siphesihle Mntungwa ütésétől, hogy egy nem létező ellenfelet követve a levegőt csapkodta. Két nappal később a Dél-Afrikai Ökölvívó-szövetség tudatta, hogy Buthelezi belehalt a mérkőzésen összeszedett agysérülésébe.  

Simiso Buthelezi edzője kedden megerősítette, hogy a beszüntetett mérkőzés után mesterséges kómában tartották 24 éves tanítványát, aki nemrég szerzett diplomát állat- és növénytanból.Simiso Buthelezi edzője kedden megerősítette, hogy a beszüntetett mérkőzés után mesterséges kómában tartották 24 éves tanítványát, aki nemrég szerzett diplomát állat- és növénytanból.

A mindössze öt mérkőzésen (négy győzelem, egy vereség) fellépő Buthelezi olyan súlyos agysérülést szenvedett az összecsapáson, hogy még aznap (kedden) életét vesztette – jelentette be szerdán a dél-afrikai szövetség.

„A szövetség és Buthelezi családja mély fájdalommal tudatja, hogy életét vesztette Simiso Buthelezi. A viadal vége felé az ökölvívó összeesett, kórházba szállították, és ott kiderült, hogy agysérülést szenvedett, ami belső vérzéshez vezetett. A kórházban Buthelezi úr a lehető legjobb ellátásban részesült, de belehalt a sérülésbe” – áll a gyászhírt megerősítő közleményben.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik