Floyd Mayweather megőrizte veretlenségét

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.05.02. 10:49
null
Mayweather 208 célba érő ütéséből az egyik (Fotó: Reuters)
Mayweather jr. egy rövid időszakot leszámítva magabiztosan küzdve győzött Shane Mosley ellen a Las Vegasban rendezett váltósúlyú összecsapáson. Pontozásos sikere több mint 22 millió dollárt hozott a konyhájára, s ebben még nincs benne a kábeltévés közvetítésekből őt illető összeg.

Nyíltan kezdtek a felek, a 2. menetben pedig már majdnem a tetőpontra hágtak az események: Shane Mosley egy hatalmas jobbegyenessel megrendítette Floyd Mayweathert, aki fogásba menekült. A menet második felében egy jobbhorog ismét megfogta, noha a mérkőzésvezető nem számolt rá. Mosley azonban nem tudta lefiniselni, sőt a 3. menetben Mayweatherbe teljesen visszatért az élet: pattogós volt, balegyeneseivel többször megelőzte Mosleyt. A mérkőzés felénél Mayweather már tisztán vezetett, ellenfele beugrásai elől ellépett, kontrabunyója egyre inkább érvényesült. A találkozó második felére Mosley teljesen elvesztette korábbi ritmusát, nem véletlen, hogy a 7. menet után edzője, Naazem Richardson rászólt: „Nem várhatsz egyetlen nagy ütésre, ébredj fel végre!" – mondta a tréner, aki a 10 menet után már csak a kiütésben látta a lehetőséget.

Mayweather két pontozónál 119:108-ra, egynél 118:110-re győzött. A statisztika szerint 477 ütéséből 208 talált, míg ellenfele közel ennyi, 452 kísérletéből csupán 92 ért célba.

„A nézők azt kapták, amit látni akartak, egy nyílt csatát – kommentálta a mérkőzést Floyd Mayweather jr., s hozzátette. – Ha Pacquiao aláveti magát a vérvételes doppingvizsgálatnak, akkor kiállok ellene, ha nem, úgy abban az esetben nem lesz köztünk mérkőzés."

„Elkaptam, de nem tudtam a padlóra küldeni, mert hiába volt benne az ütés, nagyon jól el tudott mozogni – mondta Shane Mosley. – Ezután nem tudtam hozzátenni a teljesítményemhez, Mayweather viszont igen."

A továbbra is veretlen győztes, aki 14 évvel ezelőtti első profi meccse után 2500 dollárt kapott, most 22.5 millióval lett gazdagabb, s ebben a kábeltévés részesedés még nincs benne. Mosley 7 millió dollárt kapott az összecsapásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik