Erdei nélkül zajlik az élet félnehézsúlyban

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.02.05. 18:32
null
Glen Johnson Yusaf Macknek is tartogat néhány pofont (Fotó: Action Images - archív)
Glen Johnson és Yusaf Mack Fort Lauderdale-i összecsapásának győztese az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, Tavoris Cloud ellenfele lehet. A kategóriában zajlik az élet, továbbra is Erdei Zsolt nélkül.  

A korábbi félnehézsúlyú világbajnok Glen Johnson (49-13-2, 33. K. O.–T. K. O.) a nagyobb név Fort Lauderdale-i gálán magyar idő szerint szombat hajnalban, ellenfele Yusaf Mack (28–2–2, 17), az összecsapás tétje a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) kihívói pozíciója. Aki győz, az lehet az IBF-világbajnok Tavoris Cloud ellenfele.

„Nem lesz kegyelem Mack számára – mondta a 41 éves jamaicai veterán, Johnson, aki hihetetlenül rossz mérlege ellenére mindig ott van a tűz körül – gondoljunk bele ez akkor is furcsa, ha tudjuk, Amerikában a helyi kedvencekért megtöltik a sportcsarnokokat, nem kell feltétlenül vb-címmeccs, hogy érdeklődést váltson ki. A mostani címmérkőzés, de az nem mondható el, hogy hatalmas ütőerővel bíró bunyósok csapnak össze. Johnson kiütési mutatója 52 százalék, a 30 esztendős Macké 53.

„Be akarom bizonyítani mindenkinek, hogy én vagyok a legjobb. Érzem, életem legjobbját nyújtom. Nagyon motivál, hogy az összecsapás vb-címmeccshez segít." Ezek már Mack szerény  szavai. Korábban nagy volt a szája, többek között Erdei Zsoltot is kritizálta, nem is éppen barátságos hangnemben. Amikor a negyedik menetben elintézte DeAudrey Abront – akit Madár 2008-ban „csak" pontozással győzött le –, azt nyilatkozta, Erdei a súlycsoport leggyengébb világbajnoka.

„Nem más, mint egy felhizlalt középsúlyú, akit címvédésről címvédésre átsegítettek. Végre lépnie kellene, s megverni valakit." – mondta Mack, aki Németországba is elutazott volna, hogy Madárral bokszoljon. Az amerikai két vereségét még nagyközépsúlyban szenvedte el, idő előtt kellett elhagynia a ringet mind Alejandro Berrio, mind Librado Andrade ellen. Kétezer óta profi legutóbb tavaly májusban az említett Abront győzte le. Félnehézsúlyban eddig kétszer bokszolt, „áldozatai" Chris Henry és Daniel Judah.

A párharc győztese és Cloud a tervek szerint március 26-án mérkőzhet Las Vegasban..

A boxrec.com ranglistáján Johnson 5., Mack pedig 25. Erdei Zsolt ugyanitt 3. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik