Haye legyőzte Ruizt (Fotó: Action Images)
Haye legyőzte Ruizt (Fotó: Action Images)

A Manchesterben a Bokszvilágszövetség (WBA) nehézsúlyú vb-címmérkőzésén pazar győzelmet arató, vb-övét első alkalommal megvédő brit David Haye így értékelte produkcióját a találkozó után.

„Tudtam, hogy Ruiz szívós ellenfél, ezért szórtam rá a bombáimat, hogy megrendítsem. Szerencsére az első menetben elkaptam, így semmit sem kellett siettetnem. Remek formában éreztem magam. Olyan boldog vagyok, hogy majd' kiugrom a bőrömből – mondta Haye. – A közönség nagyon feltüzelt, húszezren szorítottak értem. Azt hiszem, a mutatott teljesítményemmel sikerült magam mögé állítani a szurkolókat."

David Haye előtt legutóbb Lennox Lewis védte meg nehézsúlyban a világbajnoki címét hazai, brit földön, 2000-ben Londonban a dél-afrikai Francois Botha ellen.

Most a Klicsko fivérek valamelyike következhet. Tavaly júniusra már kitűzték Vladimir Klicsko és Haye mérkőzését, de a brit hátsérülése miatt meghiúsult az összecsapás. Haye most a Wembley Stadionban akar bokszolni, Klicsko menedzsmentje inkább németországi helyszínben gondolkodik, de a helyszínnel kapcsolatban szinte biztos, hogy valamelyik nagyobb befogadó képességű futballstadion jöhet szóba.

VONULJON VISSZA!

Las Vegasban mintegy hétezer néző előtt Bernard Hopkins egyhangú pontozással győzött Roy Jones ellen. A rendkívül sok szabálytalansággal, tarkóütéssel, fejeléssel, mélyütéssel tarkított félnehézsúlyú mérkőzést Hopkins így látta: „Nehéz meccs volt, láttam, hogy próbál elkapni, de a hatodik menettől egyértelműen jobb voltam."

 

Roy Jones véleménye: „Ezt vártam ellenfelemtől. Ilyen a stílusa. A nagyobb baj az, hogy a mérkőzésvezető nem figyelmeztette fejelésért, engem pedig minden egyes alkalommal megállított, ha szabálytalanságot látott." Tény, egy összefejelést követően Jones bal szeménél felrepedt a bőr, a 11. menetben a szorítóhoz oda kellett hívni a ringorvost is.

 

A Golden Boy Promotion munkatársa – Hopkinsnak szintén van érdekeltsége a vállalkozásban –, Richard Schaefer így vélekedett: „Bernardnak méltó befejezés ez. Tizenhét évet várt a visszavágóra, de megérte neki. Azt tanácsolom, hogy vonuljon vissza. Itt az ideje, hogy a közeli barátok és a családja leüljön vele beszélgetni."

 

Nehéz lesz, mert Hopkins azt találta ki, hogy felmegy nehézsúlyba, s kiáll David Haye ellen…