Boksz: Nem fogok magyarázkodni, tanulnom kell a vereségből! – Joshua

Vágólapra másolva!
2021.09.28. 10:11
null
Anthony Joshua egyhangú pontozással kapott ki az ukrán Olekszandr Usziktól (Fotó: AFP)
Mint ismert, Olekszandr Uszik 12 menetet követően, egyhangú pontozással legyőzte Anthony Joshuát szombaton a londoni nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésen, ezzel megszerezte a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki övét is. Joshua a címei elvesztését követően nyilatkozott.

Anthony Joshua pontozásos vereséget szenvedett a korábbi cirkálósúlyú világelsőtől, a szintén olimpiai bajnok Olekszandr Usziktól, ezzel pedig átadta négy bajnoki övét (WBA, WBO, IBF és IBO) az ukránnak. Joshuát ezt követően rengeteg kritika érte a szurkolók részéről, de ő nem foglalkozik velük, csak arra koncentrál, hogy tanuljon ebből a meccsből.

„Jó kis sakkjátszma volt, én még mindig tanulom ezt az egészet. Ezt a vereséget is úgy fogom fel mint egy leckét, nem pedig mint egy kudarcot. Azt gondolom, hogy a nehézsúlyú világbajnoki címért küzdeni megtisztelő dolog, szóval nem fogok hazamenni és írni, meg kifogásokat keresni. Ebből a vereségből is tanulni fogok, sok új tapasztalatot szereztem. Tovább fejlesztem azokat a készségeket amikre szükségem van és fejlődni fogok. Ha ez volt a sztori vége, akkor kicsit több benne az érzelem, de higgyétek el nekem, hogy még képes vagyok a fejlődésre.”

Joshua számításait már az első menetben keresztülhúzta Uszik, hiszen a várakozásokkal ellentétben azonnal bátran támadásba lendült. A brit a mérkőzés közepe felé talált magára, azonban az ukrán átvészelte a hátsó kezes ütéseit és a maga javára fordította a mérkőzést.

A két fél visszavágója természetesen szerződésbe van foglalva, így a kérdés csak az, hogy mikor és hol történik meg.

profiboksz.hu/ CS. M.

ÖKÖLVÍVÁS
PROFI GÁLA, LONDON (TOTTENHAM HOTSPUR STADION)
Nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés

Anthony Joshua (brit)–Olekszandr Uszik (ukrán) 112:117, 112:116, 113:115

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik