Boksz: Ne hülyüljünk már meg Tysontól és Holyfieldtől! – Hopkins

profiboksz.hu profiboksz.huprofiboksz.hu profiboksz.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 09:04
null
Bernard Hopkins szerint rossz vége is lehet Mike Tysonék visszatérésének (Fotó: AFP)
Ha valaki, akkor a legendás Bernard Hopkins pontosan tudja, hogy lehet kezelni a ringben, sőt, egyáltalán az élsportban az idősödéssel járó változásokat, hiszen ő maga 2016 decemberében, majdnem 52 évesen vívta utolsó összecsapását, 48 évesen még világbajnoki címet szerzett, sőt 2014-ben, 49 esztendősen a félnehézsúlyú címeket is sikerült egyesítenie. Hopkins tehát pontosan tudja, mit beszél, amikor úgy gondolja, hogy az idén bejelentett visszatéréshullámnak (Mike Tyson, Evander Holyfield, Oscar De La Hoya, Sergio Martinez) igen rossz vége is lehet.

 

„Sokan ledöbbennek, mikor azt mondom, hogy ennyi idősen már nem kéne ezt erőltetni, hiszen magam is elég aggastyán korban fejeztem be a pályafutásomat. Viszont azt felejtik el, ami a legfontosabb dolog, hogy én végig aktív voltam, sohasem álltam le. Még három évet sem pihentem soha, nemhogy tízet” – vélekedett Bernard Hopkins a témával kapcsolatban.

„Az élsportban – és így a bokszban is – a legfontosabb, hogy maradj aktív. Bernard Hopkins végig ezt csinálta, a 30-as, a 40-es, és kicsit még az 50-es éveiben is. Nem pihengettem 3-4-5 éveket, edzés nélkül, csak a bort vedelve és a tévé előtt tespedve a kanapén. Sokan mondják nekem is, hogy Tyson milyen jól néz ki a videókon. Én meg mondom neki, hogy »Persze, de az egy videó, b.szki!«. Én is lemehetek bármelyik edzőterembe és találhatok olyan fickót, aki cefet jól iskolázik egy meneten keresztül. Leviszek valakit az utcáról, nézi a tagot és úgy gondolja: »Hát, ez k.rva jó bokszoló!« Én 55 éves vagyok, de ha most nekiállok ütni a pontkesztyűket, kapásból azt fogják mondani, hogy akár holnap is bokszolhatok, sőt, lenyomhatok Tito Trinidaddal egy visszavágót jövőre. De gyerekek, ez csak iskolázás! Szóval, ne hülyüljünk már meg Tysontól és Holyfieldtől!” – fogalmazott kritikusan Hopkins.

„Oscart is láttam edzeni, és komolynak tűnik, nem is volt rossz formában, de mégis ki ellen akar bokszolni, milyen súlyban? Esetleg Dana White ellen mehetne, úgy sincsenek valami jóban, igazán szórakoztató lenne. Meg kell találni mindegyikőjüknek a megfelelő ellenfelet és azt szem előtt tartani, hogy a hírnevük még mindig megvan, és ezt meg is kell őrizniük. Senkinek sem ajánlom, hogy olyannal bokszoljon, aki több mint 1-2 évvel fiatalabb nála, a jelenlegi élmenőkről pedig ne is álmodjanak. Sem én, sem egyik már visszavonult bokszoló sem lesz képes a maiakkal felvenni a versenyt, és nem akarom, hogy bármelyik pályatársam vagy barátom súlyosan megsérüljön.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik