Bocskai emlékverseny: a magyar kapitány több döntős szereplésben bízik

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 11:55
null
Bertók Róbert bízik a sikeres szereplésben (Fotó: Árvai Károly – archív)
Bertók Róbert szövetségi kapitány abban bízik, hogy több magyar ökölvívó is bejut a döntőbe a hétfőn kezdődő Bocskai István nemzetközi emlékversenyen.

A szakvezető az M4 Sport Sporthíradójában először a csapat hiányzóiról tett említést csütörtökön, jelezte, Hámori Ádám (91 kg), Benkő László (75 kg) és Virbán Gábor (57 kg) sérülés miatt nem indulhat a debreceni viadalon, melyre 22 ország több mint 200 sportolója nevezett.

A hagyományos, immár 65. alkalommal sorra kerülő torna a kapitány szerint az elmúlt időszak fényében a szokásosnál is fontosabb a bokszolók számára, mivel a koronavírus-járvány miatt kevés versenyzési lehetőségük volt, így sokan szeretnék kihasználni a Bocskai adta lehetőséget. A mezőnyben így lesznek tokiói kvótások és kvótára esélyesek, olimpiai, világbajnoki helyezettek.

A magyar válogatottal három edzőtáboron van túl a tavaly nyáron kinevezett szakvezető, aki elmondta, hogy külön figyelmet fordít az ökölvívók önbizalmának növelésére, a jó csapatszellem kialakítására, illetve a felkészülésnél a sporttudományok olyan ágai felé is nyitottak, melyekre korábban nem igazán fordított fegyelmet a sportág.

Bertók a felkészülés fontos részeként említette meg a szlovák, az osztrák és az algériai válogatottal történt éles kesztyűzéseket, melyek tapasztalatait, reményei szerint, már a Bocskain kamatoztatni tudják majd a sportolók.

„Bízunk egy még a tavalyinál is jobb szereplésben
– tért rá a várakozásaira a kapitány. –Ez olyan kategóriájú torna, melyen már érmet szerezni nagy szó. Nagyon bízom abban, hogy esetleg több válogatott versenyzőnket is láthatjuk majd a döntőben mérkőzni, ami nyilván nagy öröm lenne a számunkra.”

A szakember az olimpiai kvalifikációs tornákról jelenleg annyit tud, hogy a tavaly márciusban három nap után félbeszakított londoni európai tornát biztosan nem a brit fővárosban folytatják. Mint mondta, az április 22. és 26. közötti időpont a mostani információk szerint nem fog változni, a helyszín viszont még kérdéses, állítólag Németország jelentkezett rendezőnek. A Párizsba tervezett, júniusi világkvalifikációs viadal helyszíne vélhetőleg nem változik.

A magyar csapat már rendelkezik tokiói kvótással, a Bocskain címvédőként induló Gálos Roland ugyanis a londoni verseny harmadik napján megnyerte nyolcaddöntőjét, így biztosított helyét a játékokon az 57 kilogrammos kategóriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik