Bernard Hopkins ismét vb-övre hajt

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 18:48
null
Bernard Hopkins (balra) és Tavoris Cloud felkészült a csatára
Bernard Hopkins újra a ringben! A 48 éves veterán félnehézsúlyban ácsingózik az IBF világbajnoki trónjára. Tavoris Cloudnak nemcsak a vb-cím, hanem a veretlensége is tét. Meg csak úgy mellékesen: Hopkinst nem egyszerű legyőzni.

 

Vasárnap hajnalban New Yorkban csap össze félnehézsúlyban Tavoris Cloud és Bernard Hopkins. Világbajnoki címmérkőzés lesz, a tét a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki öve. A címvédő a kihívóhoz képest 31 esztendejével tacskónak számító Tavoris Cloud (24–0–0, 19 K. O.–T. K. O.), a kihívó pedig nem más, mint a veterán (48 éves) Hopkins (56–6–2, 32).

„NEM LESZ JÓ MECCS”
„A nyers erő csap össze a rutinnal – kezdte elemzését Rácz Félix menedzser. – Ennek ellenére nem lesz jó meccs. Cloud megpróbálja bedarálni Hopkinst, aki a rá jellemző módon – ha kell, tisztátalan eszközökkel – igyekszik megállítani a címvédőt. Hopkins változatlanul nehéz ellenfél, de Dawson megmutatta, hogyan lehet legyőzni."

Cloud – Erdei Zsolt vele bokszolt volna 2011 szilveszterén – legutóbb a spanyol Gabriel Campillo ellen védte meg a címét 2012 februárjában, bár számos olyan vélemény akadt, hogy nem Cloud nyert... A veretlen bunyós állítólag sokat tanult akkori hibáiból. „Nem készültem eleget, most ez másképp történt. Azt sem tagadom, jobb bokszoló lettem, amióta Abel Sánchez az edzőm – mondta a címvédő, majd magabiztosan hozzátette: – Néhányat beverek neki, hogy jelezzem, nálam nem működnek a taktikai húzásai. Igazi harcos vagyok, szórakoztatni akarom a szurkolókat, ehhez persze néhányszor helyre kell tennem Hopkinst, hogy tudja, ki az úr a ringben. Persze tudom, hogy remek bokszoló, sok áldozatot hoz, hogy minél tovább nyújtsa a pályafutását, de már jócskán túl van a zeniten. Arról nem is beszélve, hogy unalmasan bokszol, bár azt nem tagadom, hogy igazi legenda. De ennek örülök, mert még többet hoz ki belőlem. Nyerni fogok ellene, s nem akármilyen műsorral! Mert nem felejtem el, hogy korábban a tévében néztem a hősöket, s azt mondtam, egy napon én is köztük leszek."

Az amerikai 2009-ben szerezte meg az IBF vb-címét, most következik az ötödik címvédése. Ha megvédi, mert Hopkins rágós falat. Dawson ugyan tavaly pontozással legyőzte – előzőleg no contest döntést hoztak ki, az volt az a meccs 2011-ben, amikor Dawson a második menetben padlóra lökte Hopkinst, aki sérülésre hivatkozva nem tudta folytatni a küzdelmet. Dawson győzelmét hirdették ki, aztán megváltoztatták az eredményt.

Hopkins a New York-i találkozó felvezetése során ezt nyilatkozta. „Azt hozzák fel ellenem, hogy Cloud éhesebb a sikerre, mint én. Nekem nem kell éhesebbnek lennem. Egy új Bernard Hopkinst látnak majd a szorítóban. Engem az is motivál, hogy elhallgattassam az engem kritizálókat."

Aztán a sajtótájékoztató előtt saját magát is elhallgattatta, ugyanis a Hóhér becenevéhez híven csuklyában jelent meg az eseményen, szemét egy nagyméretű napszemüveggel takarta el, s egy szót sem volt hajlandó szólni. Aztán a Hóhér – vagy a Hóhérnak öltözött személy – kisétált, és edzője, Naseem Richardson beszélt a bokszoló helyett. „A Hóhér szombaton visszatér. Hopkins ugyan kiment a teremből, de a Hóhér köztünk van."

Hogy aztán vasárnap hajnalban mennyire lesz köztünk, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy egy apró csatát már megnyert: noha Cloud a világbajnok, az összecsapás előtt Hopkins „apó" léphet másodiknak (azaz a világbajnoknak járó jogon) a kötelek közé.

Tv: Sport1, vasárnap, 3.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik