A Sakál napja: Rigondeaux a profik között is klasszis

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 16:52
null
Rigondeaux (jobbra) egyhangú pontozással nyert (Fotók: Action Images)
Rácáfolt a fogadóirodákra Guillermo Rigondeaux: az amatőrként kétszeres olimpiai bajnok pontozással győzte le Nonito Donaire-t. A kubai Sakál a New York-i meccsen taktikai csatára kényszerítette ellenfelét, amelyben a Filippinó villám alulmaradt.

„Donaire kiváló bokszoló, de egy ütéssel nem lehet nyerni. Még ő sem tud" – nyilatkozta Guillermo Rigondeaux győzelme után.

Noha a kétszeres olimpiai és világbajnok kubai a 10. menetben a padlóra került, túlélte a krízist, egyébként pedig a találkozó egészében jobb volt Fülöp-szigeteki ellenfelénél. Egyhangú pontozással (116:111, 115:112, 114:113) győzött a Nem York-i Radio City Music Hall 6145 nézője előtt. A helyiség 82 éves történetében Rigondeaux és Donaire összecsapása volt a második bokszmeccs, az elsőt Roy Jones és David Telesco vívta 2000. január 15-én félnehézsúlyú világbajnoki címért.

Rigondeaux ezzel egyesítette a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) kispehelysúlyú világbajnoki címeit. „Donaire legyőzése azt jelenti, hogy a kategória legjobbját vertem meg" – mondta a kubai, aki még a meccs előtt úgy fogalmazott, ha legyőzi a Fülöp-szigetekit, akkor mondhatja el magáról, hogy igazi profi. Köztudott, Rigondeaux későn állt profinak, a Castro-rendszer nem engedte. Annak ellenére, hogy 32 éves, csupán 12 meccs volt, más kérdés, hogy veretlen. Azt is kijelentette, ez az eredmény minden korábbi sikerét felülmúlja. Mondta ezt egy kétszeres olimpiai bajnok...

„Noha a fogadóirodáknál Donaire volt az esélyes, ezt vártam a kubaitól. Rutinos – s nem csupán rutinos, hanem remek bunyós is. Taktikai csatára kényszerítette Donaire-t, meg is tudta valósítani, amit akart – nyilatkozta Rácz Félix. A menedzser szerint a Sakál tulajdonképpen a klasszisokat jellemző megoldással, az egyetlen lehetséges módon kerülte el, hogy a Filippinó villám belecsapjon.

Illetve egyszer belecsapott, de ahogyan Rigondeaux mondta, egy ütéssel még Donaire se tud nyerni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik