Ránk figyel a sportvilág – interjú Fürjes Balázzsal és Wladár Sándorral

Fürjes Balázs nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is úgy véli, csak valódi összefogással lehetett megrendezni a budapesti Európa-bajnokságot – a szervezőknek jár az aranyérem.

Swimming: I'm not thinking about the medals! – Katinka Hosszú

After the European Championships, the three-time champion of Rio is working hard to make the remaining two months to Tokyo enough to compete at the Olympics in her best shape.

Úszás: Sírni nem fogok egy ilyen időeredmény után – Verrasztó Dávid

Berlin, London és Glasgow, 2014, 2016 és 2018 után nem jött a negyedik arany 400 vegyesen a budapesti vizes Európa-bajnokságon, a vb-ezüstérmes Verrasztó Dávid mégsem távozott szomorúan a Duna Arénából.

Vizes Eb: alapos vizsgálatok, újítások – nem mindenki kapott második oltást

A hazai rendezésnek köszönhetően újfajta lehetőséghez jutottak a versenyzők és az edzők a Duna Arénában.

Úszás: Sokkal magasabbra tettem a lécet, mint bárki más – Milák Kristóf

Kielégítő eredményként jellemezte budapesti pillangóúszását Milák Kristóf, aki fő számai mellett kalandozott kicsit másfelé is a Duna Arénában.

Vizes Eb: Példaértékű rendezés Tokió előtt – Szabó Tünde

Tizenöt magyar érmet, közte öt aranyat hozott a budapesti vizes Európa-bajnokság – hétfőn sajtótájékoztatót tartott a Magyar Úszószövetség, amelyen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Wladár Sándor elnök összegezte a „buborékos” rendezés tapasztalatait is.

Úszás: Ha Cseh Laci akar, ott lesz az olimpián – Sós Csaba

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak értékelte a tizenöt magyar éremmel zárult budapesti vizes Európa-bajnokságot, emellett már előretekintett az olimpiára.

Vizes Eb: Fogytam egy-két kilót a versenyek alatt – Milák Kristóf

A budapesti vizes Európa-bajnokság vasárnap esti úszó döntőiben nyolc magyar úszó szállt vízbe. Milák Kristóf a 200 után a 100 méter pillangót is megnyerte – Szabó Szebasztián 8. lett, Burián Katalin női 200 méteres hátúszásban lett bronzérmes, Kapás Boglárka női 400 gyorson lett harmadik, míg férfi 400 vegyesen a háromszoros Európa-bajnok Verrasztó Dávid a negyedik lett. A főszereplők értékeltek az NSO Tv-nek.

Vizes Eb: Orbán Viktor is gratulált a magyar csapat szerepléséhez

Mint beszámoltunk róla, a magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és hat bronzzal zárta a budapesti vizes Európa-bajnokságot. A szerepléshez gratulált Orbán Viktor miniszterelnök is.

Vizes Eb: 15 magyar érem a budapesti kontinensviadalon

A magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és hat bronzzal zárta a budapesti vizes Európa-bajnokságot – Milák Kristóf az egyedüli duplázó.

Vizes Eb: Kapás Boglárka bronzérmes 400 méter gyorson

A budapesti vizes Európa-bajnokság vasárnapi (egyben utolsó) versenynapjának délutánján Kapás Boglárka bronzérmet nyert 400 méteres gyorsúszásban. Késely Ajna a negyedik helyen zárta a finálét, amelyet az olasz Simona Quadarella nyert meg.

Vizes Eb: Burián Katalin bronzérmes 200 méter háton

A budapesti vizes Európa-bajnokság vasárnapi (egyben utolsó) versenynapjának délutánján Burián Katalin bronzérmet nyert 200 méteres hátúszásban. Szabó-Feltóthy Eszter a 7. helyen zárta a finálét, amelyet az olasz Margherita Panziera nyert meg.

Vizes Eb: Milák Kristóf 100 méter pillangón is Európa-bajnok!

A budapesti vizes Európa-bajnokság vasárnap esti úszó döntőiben nyolc magyar úszó szállt vízbe. Milák Kristóf a 200 után a 100 méter pillangót is megnyerte – Szabó Szebasztián 8. lett, Burián Katalin női 200 méteres hátúszásban lett bronzérmes, Kapás Boglárka női 400 gyorson lett harmadik, míg férfi 400 vegyesen a háromszoros Európa-bajnok Verrasztó Dávid a negyedik lett.

Úszó Eb: Ez az idő meglepetés számomra – Bernek Péter

A legutóbbi Európa-bajnokságon négy magyar aranyérem született – itt, Budapesten 200 pillangón a glasgow-i győztesek megvédték címüket, s bár Hosszú Katinka 200 vegyesen pénteken este „csak” bronzérmet szerzett (három éve csak ebben a számban állt rajtkőre a háromszoros olimpiai bajnok), a 400 vegyes megnyerte, vagyis a glasgow-i címvédőink közül hárman ismét arannyal zártak.

Vizes Eb: Örüljetek, én csinálom tovább – Hosszú Katinka az Eb-rekordjáról

Ilyen több mint tíz éve nem volt! Nem Hosszú Katinkának hívják a női 200 m vegyes úszás Európa-bajnokát. A 32 esztendős sportolónő 13 századdal maradt el az első helyen célba csapó Anasztaszia Gorbenko mögött a Duna Arénában zajló vizes Európa-bajnokság úszószámainak hatodik versenynapján. Harmadik helyével ugyanakkor rekordot döntött: ez volt a 24. Eb-érme, ennyit korábban senki sem gyűjtött még. Hosszú mellett a 200 háton 5. Telegdy Ádámmal és a 200 vegyesen 7. Sebestyén Dalmával is beszélgetett az NSO Tv stábja.

Vizes Eb: nem jött össze zsinórban a hatodik arany, Hosszú 3. lett 200 vegyesen

Ilyen több mint tíz éve nem volt! Nem Hosszú Katinkának hívják a női 200 m vegyesúszás Európa-bajnokát. A 32 esztendős sportolónő 13 századdal maradt el az első helyen célba csapó Anasztaszia Gorbenko mögött a Duna Arénában zajló vizes Európa-bajnokság úszószámainak hatodik versenynapján.     szombat délutáni program az úszók számára Duna Arénában, a budapesti vizes Európa-bajnokságon. Telegdy Ádám, Hosszú Katinka, Sebestyén Dalma és a 4x100 m mixed gyorsváltó is fináléra készülhet.

Vizes Eb: Milák Kristóf Európa-bajnoki csúccsal elődöntős 100 pillangón

Milák Kristóf Európa-bajnoki csúccsal, 50.64 másodperces idővel jutott be a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjébe a budapesti vizes Eb-n.

Vizes Eb: Szabó Szebasztián aranyérmes; 2. a női gyorsváltó

Két számban lett magyar érmese a budapesti vizes Európa-bajnokság péntek esti programjának: Szabó Szebasztián 50 méteres pillangóúszásban első, a 4x200 méteres, Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, Veres Laura, Kapás Boglárka összetételű női gyorsváltó pedig második helyet ért el.