FIFA: Sepp Blatter szerint a jövőben nem lesz újabb afrikai vb

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) előző elnöke, Joseph Blatter úgy véli, 2010-ben Dél-Afrika nagyszerű világbajnokságnak adott otthont, ám a 86 éves sportvezető úgy véli, a belátható jövőben a kontinens nem ad otthont újabb világbajnokságnak.

Vb 2010: először lett Spanyolországé a trófea – videografika

November 20-án a Katar–Ecuador mérkőzéssel elkezdődik, és egészen december 18-ig tart a 22. labdarúgó-vb. A rajtig hátralévő időben mindennap felidézünk egyet az eddigi 21 világbajnokságból – tizenkilencedikként a 2010-es tornát.

Uruguay: Látom, hogy egyre több magyar van a topligákban – Diego Forlán

A 2010-es világbajnokság legjobb játékosának választott csatár Gulácsi Pétert és Szoboszlai Dominikot is jól ismeri, de beszélt a 2010-es vb-ről is, valamint arról, hogy miért egyedülálló a családja a világ futballjában.

Gyász: játszott a 2010-es vb-n, 33 évesen autóbalesetben elhunyt

Harminchárom évesen autóbalesetben elhunyt Calvin Anele Ngcongca, 53-szoros dél-afrikai válogatott futballista.

Videó: amikor Iniesta megnyerte a vb-aranyat a spanyoloknak

A járványhelyzet okozta pangásban újabb emlékezetes jelenet felelevenítésével próbáljuk enyhíteni olvasóink focihiányát. Ezúttal tíz évvel pörgetjük vissza az idő kerekét, és képzeletben a dél-afrikai Johannesburgba utazunk, ahol a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét rendezték. 

Videó: amikor Van Bronckhorst óriási góllal sokkolta Uruguayt

Aligha számítottak sokan arra, hogy a 2010-es labdarúgó világbajnokság egyik legszebb gólját Giovanni van Bronckhorst szerzi majd, ám a holland válogatott balhátvédje bebizonyította, nem csak saját térfelén képes remek teljesítményre. Most ezt a gólt vettük elő az archívumból.

Videó: mikor Tshabalala bevágta a vb nyitó meccsén

A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most a 2010-es világbajnokság nyitó meccsén járunk. És ebből már valószínűleg sokan tudják, mi fog következni…

Amikor a vb-n megbukó kapitányt munkatáborba zárták

A szurkolói álmokban gyakran szerepelnek a leszereplő válogatottak játékosait és vezetőit célzó agresszív cselekedetek, de abban az országban, ahol a valóság és a fantázia leginkább összefonódik, Észak-Koreában, ez is valóra vált, sajnos.

Azt hiszi, Neymar fetrengése a legviccesebb vb-pillanat? Ugyan... Mutatjuk!

A futball nem élet és halál kérdése, sokkal több annál – vélik sokan világszerte, a hondurasi zugkocsmáktól a kormányülésekig, ha a labdarúgás fontosságáról értekeznek. A futball ünnepei közül is kiemelkedik a világbajnokság, amelyet megnyerni vagy elbukni korszakot meghatározó esemény: tízmilliók ünnepelnek önfeledten siker esetén, de százezrek ontanák a kapitány vérét ellenkező esetben; kedvencekből állócsillagok lesznek, vagy egyéni sorsok mennek tönkre egy-egy kudarc miatt. Most azonban a sportág szórakoztatóbb oldalára koncentrálunk: a labdarúgó-világbajnokságok megmosolyogtató eseményeiből készítettünk csokrot. Tudjuk: a humor sem élet és halál kérdése, sokkal kevesebb annál. De nélküle elviselhetetlen az előző kettő... 

A VAR előtt is a bíró volt az Apokalipszis lovasa – a legnagyobb vb-hibák

Bár finoman szólva sem százszázalékos pontossággal dolgozik a futball játékvezetőit segítő „aranyszem”, a VAR, mi volt ez a korábbi tornák tudatos vagy véletlen tévedéseihez képest?! Természetesen ne tévesszük szem elől az örök érvényű „csak az nem hibázik, aki nem dolgozik” mondást, de azt sem, hogy néhány alkalommal legalább akkora lóláb lógott ki egy-egy tévedés alól, mint amekkora nyugati autót vettek a sporik a vb után…

Először nyert Európa Európán kívül

A Nemzeti Sport Online vb-történeti sorozatának 19. része a Dél-Afrikában megrendezett 2010-es világbajnokságról szól, amelyen új győztest avattak: a korábban még döntőbe sem jutó, sőt dobogóra sem álló spanyol válogatott emelhette magasba a Világkupát. A végeredmény mindazonáltal nem mondható meglepetésnek, hiszen a La Furia Roja Európa-bajnoki címvédőként utazott el a déli féltekére.

Alvás helyett parádés olasz–német csata

Van, aki az 1970-es vb-re esküszik, más az 1982-esre, 1954-et természetesen sohasem feledjük, de a '66-os brazilverést sem. A világbajnokságok 1930 óta íródó története tele van emlékezetes csatákkal, bizonyára a nyári oroszországi tornán is lesznek ilyenek – a vb végéig minden héten felidézzük az eddigi húsz futballünnep legcsodásabb és legbotrányosabb pillanatait.

Videó: a 2010-es vb első gólját lőtte, most ugyanott varázsolt

A 2010-es labdarúgó-világbajnokság első gólját szerző dél-afrikai Siphiwe Tshabalala még mindig zseniális gólokra képes, ezúttal ráadásul a hét évvel ezelőtti csodás gólja helyszínén brillírozott.

Vb 2010: „Howard, ez nem piros lap volt, hanem bűncselekmény”

Howard Webb ismét felidézte a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyen ki kellett volna állítania az első félidő közepén a holland Nigel de Jongot.

FIFA: a 2010-es vb is érintett lehet a korrupciós botrányban

A szerdai zürichi letartóztatásokat eredményező amerikai vádiratban kilenc magas rangú FIFA-illetékest, köztük két jelenlegi alelnököt és öt sportmarketing-vezetőt vádolnak korrupcióval.

Labdarúgás: „Ha Messi csinálja, zseni, engem gyilkosként kezeltek”

Thierry Henry szerint úgy bántak vele, mintha embert ölt volna, miután kézzel segítette hozzá Franciaországot a 2010-es dél-afrikai vb-n való részvételhez az Írország elleni pótselejtezőn.

Barcelona: Depressziós voltam a vb-döntő előtt - Iniesta

Andrés Iniesta, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok labdarúgója elárulta, hogy a 2010-es vb előtt depresszióval küzdött sérülése és magánéleti gondjai miatt.

Domenech: Felelőtlen, piszkos kölykök bandája!

Felelőtlen, piszkos kölyköknek nevezte egy interjúban a tavaly nyári labdarúgó-világbajnokságon sztrájkoló futballistáit Raymond Domenech, a francia válogatott volt szövetségi kapitánya.

2010 szupersztárja: a vuvuzela

Elment az eszünk. A vuvuzela után indult, mégpedig világkörüli útra, de magyar prominensek is megszólaltak az ügyben és cikkírónk képzeletében.

Platini: Anelkáék hasznavehetetlen idióták

Örökös eltiltással büntetné a dél-afrikai világbajnokságon szereplő francia labdarúgó-válogatott lázadó tagjait Michel Platini, az európai futballszövetség (UEFA) elnöke.


Kézilabda Eb: Tudta-e?