Videó: amikor Rivaldo bemutatta minden idők egyik legrosszabb színészkedését

A járványhelyzet okozta futballhiány közepette az emlékezetes jeleneteket felelevenítő sorozatunk újabb részéhez érkeztünk. Ezúttal 18 évet megyünk vissza az időben, és felidézzük Rivaldo szinészkedését a 2002-es világbajnokságról.

Videó: amikor Beckham a 93. percben kilőtte Angliát a vb-re

Sok nagy gólt szerzett pályafutása során David Beckham, de talán az egyik legfontosabbat 2001 őszén, az angol válogatott mezében rúgta Görögország ellen. Most – élő sportesemények híján – ezt a találatot vesszük elő az archívumból.

Videó: mikor Ronaldinho úgy tekert, Seaman sem értette…

A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most a 2002-es világbajnokságon járunk, az Anglia–Brazília negyeddöntőn. A labda mögött Ronaldinho, a kapuban pedig David Seaman…

A döntőben: Ronaldo–Oliver Kahn 2–0

A Nemzeti Sport Online vb-történeti sorozatának 17. része a Dél-Korea és Japán által közösen megrendezett 2002-es világbajnokságról szól, amelyen Brazília ötödször ülhetett fel a futballvilág trónjára. Ronaldo nyolc gólján és Oliver Kahn káprázatos védésein (és a döntőben elkövetett kapitális hibáján) túl több dolog is beszédtémát szolgáltatott a vb egy hónapja alatt, mindenekelőtt az úgynevezett kis csapatok menetelése, abból is Dél-Korea és Törökország négy közé jutása.

Vb 2002: Ronaldo elárulta, miért volt olyan a frizurája!

Ronaldo, aki a 2002-es futball-világbajnokságon nyolc góllal segítette világbajnoki címhez Brazíliát, egy interjúban elárulta, miért volt a tornán olyan a hajviselete, amilyen.

Dél-Korea: az utolsó játékos is visszavonult a vb-elődöntős válogatottból

Az utolsó játékos, Hjun Jung Min is visszavonult a 2002-ben világbajnoki elődöntős dél-koreai labdarúgó-válogatott tagjai közül.

Videó: 15 éves Beckham vb-t érő bombagólja

2001. október 6-án David Beckham kilőtte az angolokat a világbajnokságra – de még hogy!

Vb 2002: az exalelnök jelölte ki a spanyol-dél-koreai bíróját?

A Corriere dello Sport azt állítja, hogy a 2002-es világbajnokságon a Dél-Korea–Spanyolország mérkőzés játékvezetőjét a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi alelnöke, Jack Warner jelölte ki.

Vb 2022: hotel 400 milliárdért, Katarban paradicsom épül

A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot rendező, olajban gazdag Katar elképesztő fejlesztésekkel készül a torna idejére az országba érkező turisták fogadására és lenyűgözésére. A több tízezer nepáli vendégmunkás körülményeit ismerve joggal vetődhet fel a kérdés: milyen áron?

Dél-Korea: bocsánatot kért a visszavonuló 2002-es vb-hős

Csütörtökön emlékezetes beszédben búcsúzott el a játéktól és a közönségtől Li Jung Pjo, a dél-koreai válogatott labdarúgója, aki 2002-ben elődöntőig jutott a nemzeti csapattal a hazai rendezésű világbajnokságon.

Minden idők legnagyobb világbajnokégése

Nem létezik olyan mértékű fiatalítás (vagy egyéb ok), hogy a futball nagyhatalmai közül bármelyik is papírformaszerűen bukjon el rögtön az első fázisban a végső győzelmét hozó világbajnokság utáni következő tornán. Nem is nagyon fordult elő ilyesmi, csupán háromszor (legutóbb tavaly az olaszokkal), na de hogy az illető csapat még gólt se tudjon rúgni... Ez már tényleg világszám – kilenc évvel ezelőtt mégis megtörtént!

(Angolok végre) Lőttek az argentinoknak!

A labdarúgó világ- és Európa-bajnokságoknak megvannak a maguk klasszikus nagy párharcai, amelyeket általában a leggyakrabban szereplő, egyben rendre favoritnak számító topválogatottak vívnak egymással. Ezek közül is kiemelkednek azok az esetek, amikor a két félnek nemcsak a pályán gyűlt fel törlesztenivalója a másikkal szemben, de olykor még a politikai háttér is fokozza a feszültséget. Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó vb-mérkőzés évtizedek óta az angolok és argentinok mindenkori ütközete. Illetve, bocsánat: a két fél játéka – legalábbis ha minden jól alakul. 2002-ben már „szép" (hosszú) előzményei voltak a találkozásuknak.

Alpesi vb-Balkán: „Megveszlek kilóra!”

Szlovénia a régi Jugoszláviának csak viszonylag kis szelete volt népességét, területét, de még futballhagyományait illetően is. Ennek ellenére mindössze kilenc év telt el a függetlenedése óta, és máris résztvevő lehetett az Eb-n, ahol szépen helytállt (utolsó lett ugyan csoportjában, ám a „maradék" anyaország elleni 3–3, a norvégokkal játszott 0–0 és a spanyoloktól elszenvedett szűk, 2–1-es vereség egyaránt elismerést hozott). Ezek után rögtön kijutottak a vb-re is (a valaha volt második legkisebb európai országként Észak-Írország után) – a Távol-Keleten azonban már csak egy kínos botránnyal sikerült felhívni magukra a figyelmet.

Baggio: Tolószékben is a vb-n lett volna a helyem!

A jelek szerint Roberto Baggio, az olasz válogatott legendás csatára sohasem fog megbocsátani Giovanni Trapattoninak amiatt, hogy az akkori szövetségi kapitány nem vitte ki 2002-ben a Dél-Koreában és Japánban megrendezett világbajnokságra. A korábbi támadó úgy vélekedik, még tolószékben ülve is ott lett volna a helye a tornán.