Vb 2022: A kiesés rosszabb volt, mint egy családtag elvesztése – Richarlison

Richarlison úgy érzi, Brazília labdarúgó-válogatottjának világbajnoki negyeddöntős veresége Horvátországtól „rosszabb volt, mint egy családtag elvesztése”.

Hol a helyük Messiéknek, avagy melyik volt a legjobb vb-győztes csapat?

Az év végét és az év végi visszaemlékezéseket a futball terén a Lionel Messi vezette argentin labdarúgó-válogatott uralta, így adódik a kérdés: hol a helye ennek az albicelestének a világbajnokságot nyert nemzeti csapatok között?

Vb 2022: Lionel Scaloni rögös útja a világ csúcsára

Lionel Scaloni egy mallorcai amatőr csapat kispadjától jutott el viszonylag gyorsan a világ csúcsára, és bár eleinte rengetegen kritizálták, ma már vitathatatlan, hogy nagyszerű döntés volt a kinevezése.

Vb 2022: visszabontott stadionok, üres szállodák maradnak Katarban

A becslések szerint 300 milliárd dollárt költött a világbajnoki rendezésre Katar, és kétséges, hogy ez bármikor megtérül.

Videó: megmutatjuk Scaloni megható, teljes győzelmi örömét

Mint beszámoltunk róla, Argentína 3–3-as döntetlent követően tizenegyesekkel (4–2) nyert Franciaország ellen a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnap esti döntőjében. A Redditre feltöltötték azt a videót, amelyen az látható, miként reagál a győzelem pillanatában az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni: a mester ledermedt, alig tért magához, majd előtörtek belőle az érzelmek, s csak zokogott. Igazán megható pillanatok voltak, mutatjuk őket.

Vb 2022: íme, a Nemzeti Sport álomcsapata!

Argentína adja a legtöbb futballistát a világbajnokság NS-válogatottjába, de Angliából és Portugáliából is akadt, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Vb 2022: döntő a nemzeti ünnepen, David Beckham nem győzi dicsérni Katart

A december 18-i történelmi napra most a szokottnál is díszesebb ceremóniával emlékezett a rendező ország, amelynek üzenete összecseng Gianni Infantino FIFA-elnökével és David Beckham vb-nagykövetével: a torna az arab világ fényes megmutatkozása volt.

Vb 2022: mit viselt Messi, miközben magasba emelte a trófeát?

Lionel Messi vasárnap este világbajnoki címmel koronázta meg csodálatos pályafutását, mivel a Katarban rendezett torna döntőjében két gólt is szerzett Franciaország ellen, majd a tizenegyespárbajban sem hibázott. A díjátadó ünnepségen ő vehette át az Argentínának járó trófeát, ám mielőtt megkapta, érdekes ruhadarabot öltöttek rá. Cikkünkben elmagyarázzuk, pontosan mit.

Vb 2022: tömeg és ujjongás fogadta a horvát válogatottat Zágrábban – képek

Tömeg és örömujjongás fogadta a horvát labdarúgó-válogatottat vasárnap Zágrábban: tízezrek éljenezték a világbajnoki bronzérmes csapatot a főtéren és az utcákon. Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

Vb 2022: a németek többsége bízik Flickben

A korai világbajnoki búcsú ellenére a németek többsége úgy véli, hogy Hans-Dieter Flick szövetségi kapitánnyal a jövőben szép eredményeket érhet el a labdarúgó-válogatott.

Vb 2022: Pelé, Mbappé és a többiek – C. Ronaldo sorra kapja az üzeneteket

Mint arról vasárnap beszámoltunk, közösségi oldalán reagált a portugál labdarúgó-válogatott világbajnoki kiesésére a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo. A rutinos támadó kifejette, hogy legnagyobb álma a vb-cím volt, ez az álom azonban a katari búcsúval véget ért. Az Instagram-oldalán már több mint 24 millió kedvelésnél járó posztja alatt világsztárok üzeneteit láthatjuk.

Vb 2022: új labdát használnak az elődöntőktől

Új, az al-Hilm, „álom” nevű labdát használják a katari labdarúgó-világbajnokság utolsó négy mérkőzésén.

Vb 2022: Bruno Fernandes szerint Marokkó megérdemelten elődöntős

A marokkóiak ellen szombaton vereséget szenvedő, s ezzel a katari labdarúgó-világbajnokságtól búcsúzú portugál válogatott támadó középpályása, Bruno Fernandes a hivatalos Twitter-oldalán osztotta meg a kiesés kapcsán felmerült gondolatait.

Vb 2022: A legfontosabb meccseken szétesik a csapat – angol lapszemle

Az angol sajtó összességében annak ellenére is elégedett labdarúgó-válogatottja Franciaország ellen nyújtott teljesítményével, hogy a csapat a 2–1-es vereség okán a negyeddöntőben búcsúzott a katari világbajnokságtól. Több portál Wilton Sampaio játékvezető felelősségét emeli ki, és Gareth Southgate szövetségi kapitány eddigi munkásságának mérlegre tételével is sokan foglalkoznak.

Vb 2022: kiválóan teljesít a világbajnokságon a rutinos Pepe

Harminckilenc évesen is kitűnően játszik Katarban Pepe, a portugál védő a Svájc ellen fejelt találatával a legidősebb játékos lett, aki az egyenes kieséses szakaszban gólt szerzett.

Vb 2022: Ez volt az eddigi legjobb csoportkör – Infantino

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke egyelőre le van nyűgözve a katari világbajnokságtól, ahogy fogalmazott: a csoportkör minden idők legjobbja volt.

Vb 2022: az arab világ egységesen ünnepelte Marokkó negyeddöntőbe jutását

Marokkó mellett Észak-Afrikában és a Közel-Kelet más arab országaiban is megünnepelték, hogy a marokkói labdarúgó-válogatott negyeddöntőbe jutott a katari világbajnokságon.

Vb 2022: a pályára dobott taktikai utasítás a dánok továbbjutásába kerülhetett

Az ausztrálok lecsaphattak a dánok által a pályára papíron küldött taktikai utasításra szerdán, a két csapat sorsdöntő labdarúgó-világbajnoki csoportmérkőzésén.

A katari vb-stadionokat egy budapesti csapat díszítette fel

A katari stadionok VIP-részlegének arculatát budapesti cég építette ki, Kiss Gábor projektvezető a Nemzeti Sportnak betekintést engedett a munka részleteibe.

Vb 2022: szívmelengető, miért táncolt úgy Grealish, mint „A kukac”

A Manchester City sztárja, Jack Grealish betartotta Finlaynek, az agyi bénulásban szenvedő kisfiúnak tett ígéretét azzal, hogy jellegzetes tánccal ünnepelte gólját az Irán ellen 6–2-re megnyert csoportmérkőzésen a katari labdarúgó-világbajnokságon.


Kézilabda Eb: Tudta-e?