Vívás: Tudni kell elengedni a negatív gondolatokat – Szilágyi

Franciául tanul, kőkeményen edz és vár: olimpiai bajnok kardozónk, Szilágyi Áron az évek során megtanulta elengedni a negatív gondolatokat.

Videó: Szilágyi Áron így képzeli el a tokiói olimpiát

Komoly deklarációnak tekinthető a kétszeres olimpiai bajnok kijelentése, aki ellentétben számos válogatott sportolóval, eddig nem kapta el a koronavírust. A Csisztu Sport Cast november 8-i adásában a Vasas kardozója új pozíciója mellett azzal kapcsolatban is érdekes eseteket vázolt fel, hogy milyennek képzeli a jövő évi nyári ötkarikás játékokat Tokióban, s hogyan vizionálja zsinórban harmadik egyéni olimpiai bajnoki címe megszerzését.

Vívás: a Vasas nyerte az MK 1. fordulójának csapatversenyét

A férfi kardozók Magyar Kupája 1. fordulóját a papírformának megfelelően a Vasas nyerte meg.

Vívás: Szilágyi Áron nyerte a Magyar Kupa 1. fordulóját

Szilágyi Áron győzelmét hozta a kardozók Magyar Kupjának 1. fordulója: az olimpiai bajnok a döntőben Gémesi Csanádot győzte le 15–6-ra.

Vívás: Csongrádi László, a magyarok szupercseréje

Az 1988-as szöuli olimpián győztes magyar kardcsapat egyik fontos tagjával, Csongrádi Lászlóval készített interjút a Magyar Nemzet.

Vívás: Siklósi túl a fertőzésen, bajnoki címre készül

Egyéni országos bajnoki címmel szeretné lezárni a koronavírus-járvány miatt meglehetősen zaklatott évet a világbajnok Siklósi Gergely – írja az MTI.

Vívás: törölték a minszki vívó Európa-bajnokságot

Mint az várható volt, elmarad a fehérorosz fővárosba tervezett idei vívó Európa-bajnokság.

Vívás: egy év múlva választ elnököt a vívók világszövetsége

Jövő év novemberére halasztotta az elnökválasztást a Nemzetközi Vívószövetség (FIE).

Vívás: Komatits József nevét viseli az új szombathelyi akadémia terme

Komatits József szombathelyi származású olimpikon tőröző nevét viseli a vasi megyeszékhelyen pénteken ünnepélyes keretek között felavatott vívóterem – közölte az MTI érdeklődésére Babós Csaba, a Szombathelyi Vívóakadémia SE elnöke.

Sportfejlesztés: Kylo Ren avatta fel az új debreceni vívótermet

Különleges bemutató mellett átadták a Békessy Béla Vívó Klub új termét pénteken Debrecenben.

Vívás: októberben térhet vissza Siklósi Gergely

Októberben kezdheti meg ismét az edzéseket Siklósi Gergely világbajnok párbajtőröző, aki koronavírus-fertőzés miatt kényszerül pihenőre.

Vívás: Szilágyi Áron lesz a szakosztály elnöke a Vasasnál

Szilágyi Áron a versenyzés mellett a Vasas vívószakosztályának elnökeként is tevékenykedik a jövőben.

Koronavírus: tesztelések után folytatódik a vívóprogram

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) vezetőségének döntése értelmében a tervek szerint folytatódhat az idény.

Vívás: bezárva ünnepelt a világbajnok – Siklósi Gergely koronavírusos

A világbajnok Siklósi Gergely az egyike a férfi párbajtőr-válogatott koronavírussal megfertőződött versenyzőinek. A Bp. Honvéd sportolója balatoni karanténban gyógyul.

Koronavírus: négy válogatott párbajtőrözőnek pozitív lett a tesztje

A Magyar Vívószövetség a hivatalos honlapján jelezte, a férfi párbajtőr-válogatott négy tagjának pozitív lett a koronavírustesztje.

Vívás: Kérdés, hogyan lehet így olimpiát rendezni – Szász-Kovács Emese

Két hete megkezdte az alapozó edzéseket Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, aki töretlen elszántsággal küzd, hogy ott lehessen Tokióban.

„Jókedvű ember vagyok, szeretek szeretni” – Nagy Tímea és az első 50

Nagy Tímea ötvenéves. Hihetetlen – szinte most drukkoltunk neki Sydneyben és Athénban! A két olimpiai arannyal és megannyi további éremmel visszavonuló párbajtőrvívó gyerekkora óta tudta: neki a család a legfontosabb. Sportolóként, anyaként és a fél évszázad során gyerekként is kitűnőre vizsgázott. És ha figyelünk a mondataira, minket is tanít a világlátásával, a küzdelmeivel, az életszeretetével.

Tokió 2020: „A mentális állapotom megengedi azt, hogy ne teherként fogjam fel”

Ha nem rendezi át az életünket a koronavírus, akkor ma, 2020. július 26-án többek között a férfi párbajtőrözők egyéni olimpiai versenye miatt kelhettünk volna a hajnali órákban, vasárnap ide vagy oda. A tavalyi, budapesti vívó-világbajnokságon óriási meglepetésre, élményszámba menő vívással aranyérmet nyerő Siklósi Gergelyért szoríthattunk volna, aki az NSO Tv-nek beszélt arról, ezekben a napokban mennyire jár a fejében Tokió.

Tokió 2020: Szilágyi Áron megbékélt a halasztással

Éremesélyekkel vágtak volna neki férfi kardozóink a tokiói olimpiának: normál körülmények között ma lenne esedékes az egyéni verseny, amelyen Szilágyi Áron és Szatmári András is odaérhetett volna a legjobbak közé.