Sallai Roland és Szoboszlai Dominik nem elég – több tehetség kell!

Olvasóink már hozzászokhattak, hogy az óév utolsó napjaiban szubjektív írásban tekintünk vissza a mögöttünk hagyott esztendőre a magyar labdarúgás szempontjából. Ezúttal kicsit messzebbről indítunk, de a cél ugyanaz, mint máskor: a tanulságok és tapasztalatok levonásával keressük a fejlődés, az előrelépés lehetséges útjait.

Válogatott: kire gondolt Nego az egyenlítésnél? És mire Gulácsi? – Videó!

Férfi labdarúgó-válogatottunk november 12-én játszotta az idei meglehetősen különleges és számos megpróbáltatást hozó esztendő legfontosabb mérkőzését Izland ellen, a tét a (részben) budapesti Eb-szereplés volt. Az MLSZ TV kamerái ott voltak a legfontosabb pillanatokban, és az ezekben készült eddig sosem látott felvételeket és az Eb-kijutást jelentő győzelem utáni interjúkat kétrészes filmben mutatja be.

Válogatott: A legnagyobb álmom, hogy kijussunk a vb-re – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott idén kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra, és kivívta azt is, hogy a Nemzetek Ligájában is a legjobbak ellen bizonyítson az A-divízióban. Marco Rossi szövetségi kapitány a Digi Sport híradójának adott interjújában elmondta: nagyon büszke arra, hogy érezhette, Magyarország boldog, de már most új célt tűzött ki maga elé: szeretne kijutni a válogatottal a 2022-es világbajnokságra – olvasható a Digi Sport hírlevelében.

Videó: íme, Szalai Ádám öltözői beszéde az Izland elleni meccs előttről!

A Magyar Labdarúgó-szövetség „Legszebb ajándék” címmel kétrészes kisfilmmel készült a szurkolóknak, amely a válogatott Izland elleni Eb-kvalifikációjának színfalai mögé enged bepillantást. A film első részét december 22-én, 19 órakor mutatták be az MLSZ TV YouTube-csatornáján és az MLSZ közösségi médiafelületein.

Játékossors: Dibusz Dénes szerint elérhető a világbajnoki szereplés

Dibusz Dénes a válogatott és a Ferencváros sikereinek is részese volt 2020-ban. A kapus a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, úgy érzi, 30 éves korára mindent elért, amiről magyar labdarúgó csak álmodhat, de továbbra sincs gondja a motivációval, a világbajnoki szereplés kivívása óriási cél.

Válogatott: meglepetésfilm az Izland elleni győzelemről

A Magyar Labdarúgó-szövetség „Legszebb ajándék” címmel kétrészes kisfilmmel készül a szurkolóknak, amely a válogatott Izland elleni Eb-kvalifikációjának színfalai mögé enged bepillantást. A film első részét december 22-én, 19 órakor, a másodikat egy héttel később, december 29-én, 19 órától mutatják be az MLSZ TV Youtube-csatornáján és az MLSZ közösségi médiafelületein.

Jó hír Marco Rossinak: játékban vannak az alapemberei

Gulácsi Pétertől kezdve Willi Orbánon át Sallai Rolandig csupa olyan futballistával kalkulálhat Marco Rossi, aki klubjában meghatározó szerepet tölt be.

Légiósok: „Kalmár minden területen jó, komplett futballista”

Kevés ember ismeri Kalmár Zsoltot olyan jól, mint Marco Rossi. Előbb a DAC-nál volt a vezetőedzője, 2018 óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik együtt a középpályással. Mint ismert, Kalmárt választották meg a szlovák Sport napilapnál az ősz legjobb játékosának, ennek apropóján készítettek most Rossival interjút. 

Légiósok: Egyértelmű célom a válogatott – Holman Dávid

A Slovan Bratislava ötszörös magyar válogatott játékosa, Holman Dávid az őt képviselő Center Sport menedzseriroda Facebook-oldalának értékelte a 2020-as esztendőt, beszélt a nemzeti csapatról is, melyben idén nem léphetett pályára, de jövőre szeretne visszatérni az együttesbe.

Válogatott: ellenfeleket kaptak az U17-esek és az U19-esek a 2022-es Eb selejtezőjére

Az Európai Labdarúgó-szövetség szerdán elkészítette a 2022-es U17-es, valamint az U19-es Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását.

Détári: Azt gondolták, hogy ami nem sikerült Puskáséknak, nekünk igen

A magyar válogatott legutóbb 1986-ban volt világbajnoki szereplő, a kijutás történetét Détári Lajos visszaemlékezése alapján elevenítjük fel.

Rossi, Willi Orbán, Szoboszlai – a 22 éves csúcs és a hazai futballpiramis

Miután a magyar labdarúgó-válogatott idén már nem játszik több mérkőzést, ideje értékelni az esztendőt, összehasonlítani az éves mérleget a korábbiakkal. Egyúttal azt is megvizsgáltuk, mi, illetve kik jelentették a sikerek kulcsát. Egyrészt bemutatjuk azt a szakmai, csapatépítési folyamatot, amely során a 2017-es mélypontról Marco Rossi vezetésével eljutott a válogatott az idei sikerekig, másrészt azokat az egyéb tényezőket is sorra vesszük, amelyek megalapozhatták a nemzeti együttes eredményes szereplését. Fentről lefelé haladva végigvesszük a hazai futballpiramis legfontosabb építőköveit, a tanulságok levonása kijelölheti a jövő lehetséges útját...

Lapszemle: Marco Rossi gyerekként orvosnak készült

Hajnali négykor kelt, hogy a délutáni edzések ellenére felkészülten érkezzen a szigorú egyházi középiskolába és orvosnak tanulhasson tovább – többek között ez is kiderül Marco Rossiról a Magyar Nemzet riportjából. A cikk szerzője, Szalay Attila Druentóban, a Torino melletti községben járt, ahol a labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitánya felnőtt, és ahol az édesanyjával is találkozott.

Loic Nego: Mindig harcolok ezért az országért

A Magyarországon otthonra lelő Loic Nego a címer megcsókolásáról, a megbecsülésről, Antoine Griezmann gratulációjáról és céljairól is beszélt lapunknak.

Az NB I több játékost adhat az Eb-re, mint a horvát és a szlovák élvonal

Nemcsak a magyar, hanem a macedón, szlovák és ukrán válogatottban is lehet majd NB I-es játékos a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokságon, legalábbis ha a selejtezőkben és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken szereplőkből indulunk ki. Ennek kapcsán néztünk körül, hogy a magyar élvonal mellett a régió bajnokságai, az őszi válogatott meccsek alapján hány futballistát küldhetnek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tornára.

Válogatott: 45 pályára lépő Rossinál, 21-en az NB I-ből

Ezen az őszön az Eb-pótselejtezőkkel és a Nemzetek Ligája-mérkőzésekkel lezárult egy kiemelten fontos, bő kétéves időszak a magyar labdarúgó-válogatott életében. Összefoglaltuk, kik milyen szerepet játszottak eddig a Marco Rossi-éra sikereiben.

Válogatott: négy játékos 8-asnál jobb osztályzatot kapott olvasóinktól

Csaknem tízezer Nemzeti Sport Online-olvasó osztályozta a magyar válogatott játékosainak teljesítményét a Törökország ellen 2–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzés után. A szavazatok alapján négy labdarúgónk, Varga Kevin, Nagy Ádám, Sigér Dávid és Szalai Attila kapott 8-asnál jobb pontot.

Ez már nem szerencse, hanem fejlődés – a Rossi-csapat ősze

A magyar labdarúgó-válogatott Törökország elleni 2–0-s győzelme után szubjektív írásban tekintünk vissza a szerdai mérkőzésre és a mögöttünk hagyott Nemzetek Ligája-sorozatra, illetve az őrült magyar futballőszre…

NL: Ausztria és Wales is velünk tart az A-ligába – feljutók és kiesők

Szinte minden kérdés eldőlt a Nemzetek Ligája 2020-as csoportkörének lezártával. A magyar válogatott mellett Ausztria, Csehország és Wales jutott fel a legjobb 16 csapat közé, így 2022-ben az A-ligában bizonyíthat. Íme, a feljutók és a kiesők!

Válogatott: Ez a csapat győzelemre volt ítélve – Gera

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában 2–0-ra győzött Törökország ellen, ezzel megnyerte a csoportját. A magyar csapat részéről a koronavírusos Marco Rossit a kispadon helyettesítő Gera Zoltán és a második gólunkat szerző Varga Kevin értékelt.