Eb 2020: a The Guardian rangsorában a legjobb kieső a magyar csapat

A The Guardian című brit napilap internetes kiadása a 17. helyre teszi a magyar válogatottat Eb-erősorrendjében, vagyis a csoportkörben kiesettek közül a mieink kerültek az első helyre. A cikk szerzője „a legkönyörtelenebb kiesés” felütéssel indítja rövid összegzését a magyarokról, és megjegyzi, alig hatpercnyire (plusz hosszabbítás) volt a csapat a továbbjutástól.

Eb 2020: Rossi két éve majdnem lemondott, de most nem fél a visszaeséstől

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi Eb-záró sajtótájékoztatót tartott Telkiben.

Eb 2020: „Egy gólon múlt a magyar csoda”; „Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza”

A magyar labdarúgó-válogatott kétszer is vezetett, végül 2–2-es döntetlent játszott Münchenben a németekkel az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában. A pontosztozkodás a 2014-es világbajnok számára továbbjutást ért, míg a mieink két ponttal, emelt fővel búcsúznak a tornától. A világ többi részéhez hasonlóan a külhoni sajtó is dicséri a magyar válogatottat.

Eb 2020: még a mémeken is dicsérik a magyar válogatottat! – képek

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott kétszer is vezetett, végül 2–2-es döntetlent játszott Münchenben a németekkel az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában. A pontosztozkodás a 2014-es világbajnok számára továbbjutást ért, míg a mieink két ponttal, emelt fővel búcsúznak a tornától. A találkozó után rengeteg mém született, ebből szemezgettünk.

Tízezrek tapsolták felállva a magyar válogatottat

A Puskás Arénában, a Portugália–Franciaország (2–2) mérkőzésen akadozó telefonok köré csoportosulva követték az emberek a müncheni mérkőzés eseményeit, a világbajnok és az Európa-bajnok álomcsatája közben zúgott a „Ria, ria, Hungária!”

Válogatott: Szalai Ádám beérte Fazekast az örök-góllövőlistán!

A magyar labdarúgó-válogatott csatárra, Szalai Ádám szerdán a németek ellen szerzett góljával utolérte az örökrangsorban az újpesti legendát, Fazekas Lászlót.

Eb 2020: magyar öröm, majd könnyek a müncheni esőben – képgaléria

A magyar labdarúgó-válogatott kétszer is vezetett, végül 2–2-es döntetlent játszott Münchenben a németekkel az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában. A pontosztozkodás a 2014-es világbajnok számára továbbjutást ért, míg a mieink két ponttal, emelt fővel búcsúznak a tornától. Tekintse meg fotósaink legjobb képeit a mérkőzésről!

Eb 2020, F-csoport: a németek elleni döntetlennel búcsúzott a magyar válogatott

A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában a magyar válogatott 2–2-es döntetlent játszott Németország vendégeként Münchenben, ezzel búcsúzott a kontinenstornáról.

Varázsolt Münchenben a magyar válogatott, de a továbbjutás nem jött össze

A magyar labdarúgó-válogatott kétszer is vezetett, végül azonban 2–2-es döntetlent játszott Münchenben a németekkel az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában. A pontosztozkodás a 2014-es világbajnok számára továbbjutást ért, míg a mieink két ponttal, emelt fővel búcsúznak a tornától.

Eb 2020: Hinni kell a csodákban – Istenes Bence a szurkolói zónában

Istenes Bence egyértelműen a magyar válogatott sikeréért szorít Németország ellen az Európa-bajnokságon. A televíziós műsorvezetővel a városligeti szurkolói zónában beszélgettünk, ahol azt is elmesélte nekünk, mit élt át a Puskás Arénában Fiola Attila góljánál.

Eb 2020: Szurkoljuk ki együtt a müncheni csodát a Városligetben! – Fürjes

„Nagyon sokan nem lehetünk ott Münchenben, ezért Budapesten, a városligeti hivatalos szurkolói zónában szorítunk a magyar válogatott sikeréért” – jelentette ki Fürjes Balázs államtitkár, nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos az NSO Tv-nek a Magyarország–Németország Európa-bajnoki csoportmérkőzés napján. Elmondta: telt házra, vagyis mintegy 11 ezer magyar szurkolóra számítanak, vagyis a valódi meccsélmény garantálva lesz ma a Városligetben.

Eb 2020: „A többi csoportban azon gondolkozhatnánk, hogy továbbjutunk másodikként”

Sallói Dániel miatt nagy kedvence a magyar futballválogatott a Kansas City labdarúgóinak, akik együtt ugrottak fel a magyar légióssal Schön Szabolcs végül érvénytelenített, portugálok elleni góljánál – olvasható a Digi Sport hírlevelében. Sallói szerint Marco Rossi csapata ezzel a jó játékkal egy másik csoportban azon is gondolkodhatna, hogy másodikként továbbjusson. A támadó arról is beszélt, hogy ősszel már szeretne ő is a válogatott tagjaként harcolni a sikerekért.

Eb 2020: „Csoda lenne a győzelem Münchenben, de én várom a csodát”

Véget ér a csoportkör a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, az E jelű négyes után a magyar válogatottat is magába foglaló F-csoport két mérkőzésével zárul a torna első szakasza. A magyar válogatott Münchenben Németországgal játszik, és ha nyer, biztosan továbbjut. A mérkőzés előtt sportolóink beszéltek arról, hogy mit várnak a találkozótól.

Eb 2020: száztíz éve sörözéssel hangoltak a német–magyarra

A történelem első német–magyar meccsére éppen Münchenben került sor – az egykori futballpálya helyén ma már lakóházak állnak.

Eb 2020: felidézünk két magyar sikert a németek elleni húszból

A németek ellen összességében nem rossz a mieink mérlege, más kérdés, hogy a legfontosabb mérkőzésen, az 1954-es vb döntőjében 3:2-re veszítettünk. Németország, Német Szövetségi Köztársaság, Német Demokratikus Köztársaság, Németország. A történelem változott, a játék nem.

Eb 2020: „Ők jelentik a német válogatott jövőjét”

Lőw Zsoltot és Hajnal Tamást kérdeztük a szerdai német–magyar összecsapásról.     

Eb 2020: Egy gól nem lesz elég a győzelemhez – Bölöni

Bölöni László úgy érzi: egy gól nem lesz ahhoz elég, hogy legyőzze a magyar labdarúgó-válogatott Münchenben a németeket az Európa-bajnokság utolsó csoportkörében. Pedig a továbbjutáshoz nyerni kell, de a Nemzeti Sport szakértője szerint fejetlenül támadni sem szabad. A szakember szerint a német letámadás miatt kulcsmomentum lehet a szerda esti találkozón, hogy Szalai Ádám fizikailag milyen formában van.

Eb 2020: Ez nagy sansz, úgyhogy győzelemre kell játszani! – Kalmár

Kalmár Zsolt szerint óriási lehetőség, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak az utolsó csoportkörben van még esélye a nyolcaddöntőbe jutásra, úgyhogy győzelemre kell játszani a németek ellen. A Nemzeti Sport szakértője szerint támadni kell – teljesen mindegy, hogy ez éppen sikert vagy nagyobb vereséget eredményez, mert a lényeg, hogy megpróbáljunk élni az eséllyel. Szalai Ádám játékában nagyon bízik, mert a németek letámadása miatt fontos szerep hárulhat a csapatkapitányra.