Sportlövészet: Sidi nyerte az első légfegyveres Eb-válogatót

Sidi Péter érte el a legjobb eredményt a sportlövők első légfegyveres Európa-bajnoki válogatóján, Százhalombattán, ahol 633 körrel nyerte meg a puskások versenyét.

Úszás: nagyszerű időeredmények az amerikai válogatón

Lilly King országos csúcsot ért el női 50 méter mellen, és további három versenyző is a világ idei legjobb idejét produkálta csütörtökön az amerikai úszók országos bajnokságán, a budapesti vizes világbajnokság válogatóversenyén, Indianapolisban.

Kajak-kenu vk: Kozák és a férfi páros is nyert az olimpiai válogatón

Kozák Danuta K–1 500 méteren, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó pedig C–2 1000 méteren megnyerte a magyar olimpiai válogatót. A kajakos aranyérmes, míg a kenu páros hatodik lett a vasárnapi döntőben a duisburgi kajak-kenu világkupán, amely ezekben a számokban egyben a válogató második fordulója is volt.

Kajak-kenu olimpiai válogató: duplázó győztesek

A kajakos Kozák Danuta, Dombvári Bence és Horváth Bence, valamint a kenus Vasbányai Henrik második győzelmét aratta a csütörtöki versenynapon a sportág első olimpiai válogatóján, Szegeden. Kozák és Dombvári a szerdai egyes siker után párosban duplázott, Horváth és Vasbányai pedig az egy nappal korábbi páros győzelem után ezúttal egyesben lett a legjobb.

Kajak-kenu: Vajda kikapott Vasbányaitól, de vb-induló

Peking kenus olimpiai bajnoka, Vajda Attila kikapott 1000 méteren a fiatal Vasbányai Henriktől a kajakosok és kenusok Szegeden zajló második válogatóversenyén, de így is ő indulhat ebben a számban az augusztus végén rajtoló duisburgi világbajnokságon.

Cselgáncs: válogatóversenyen tesztelték az új szabályokat

Londoni cselgáncsozó olimpikonjaink közül Bor Barna (+100 kg), Csoknyai László (81) és Madarász Tamás (90) is szőnyegre lépett az év első hazai (válogató) versenyén, s előbbi kettő győzött is a maga kategóriájában.

London 2012: Phelps legyőzte a világcsúcstartót 200 vegyesen

A 200 méter férfi vegyesen aratott győzelemmel, s a világ idei legjobb időeredményét elérve ünnepelte szombaton 27. születésnapját Michael Phelps, az egyetemes úszósport egyik legnagyobb alakja.

London 2012: Lochte Phelps előtt döntős 200 vegyesen

Ryan Lochte remek, 1:55.51 perces idővel biztosította a helyét a 200 méteres vegyes úszás szombati döntőjében az Egyesült Államok olimpiai válogatóversenyén, a nebraskai Omahában.

Kajak-kenu: Paksy nyert 500-on, de ez kevés lehet Londonhoz

Paksy Tímea nyerte a női kajak egyesek szombati 500 méteres döntőjét a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóversenyén, a Szeged melletti Maty-éri pályán, de ez valószínűleg kevés lesz neki ahhoz, hogy bekerüljön a Londonba utazó csapatba.

Kajak-kenu: mindhárom 5000 méteres számon lesz pótválogató

Vasárnap délután az 5000 méteres számokat rendezték a kajak-kenu országos bajnokságon és világbajnoki válogatón.

Kajak-kenu: minden esélyes a döntőben 200 és 5000 méteren

A szövetség tájékoztatása szerint az összes esélyes gond nélkül döntőbe jutott a legrövidebb távon a kajak-kenu országos bajnokságon és világbajnoki válogatón.

Kajak-kenu: Sáfránék lemaradtak a dobogóról 1000 m-en

Egy szám kivételével az esélyesek sikerét hozták a szombat délelőtti 1000 méteres döntők a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu Európa- és világbajnoki válogatóversenyen.

Négy olimpiai számban kerül sor válogató versenyre pénteken Szegeden

Három másik futam (K-4 és C-4 500 m, C-4 1000 m) mellett a K-1 500 méteres olimpiai számban kerül sor válogató versenyre pénteken Szegeden. Az augusztusi vb-n más-más számban már egyaránt tagja a világbajnokságon szereplő kajak-kenu válogatottnak Vereckei Ákos, Boros Gergely és Benkő Zoltán, ám mindhárman arra vágynak, hogy a kajakosok király kategóriájában is ők indulhassanak.

Janics egyelőre jól érzi magát, és elvan a saját kis világában

Ahogy az várható is volt, nem jelent meg a Rozsnyói-csapat délutáni edzésen Janics Natasa, hiszen a klasszis kajakos már korábban közölte, hogy nem utazik el Szolnokra és nem vesz részt a gyakorláson korábbi csapattársaival. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos azt nem tudja még, hogy rajthoz áll-e 500 méteren egyesben a válogatón.

Ezer méteren minden számban érmet szerzett a magyar válogatott

A Szegeden zajló MOL kajak-kenu Világkupán mind a kilenc ezer méteres távon érmet szerzett a magyar válogatott. Aranyérmes lett Vajda Attila kenu egyesben, a férfi kajak páros, illetve a női négyes. Mellettük még öt ezüst-, illetve két bronzérmet is szereztek a mieink. A Világkupa mellett a legtöbb nemzetnél, így nálunk is, egyben válogatóként is szolgál a verseny.